DREPT: Einar Opsahl ble ble skutt i hodet på kloss hold utenfor en pub på Bislett natt til 18. juni. FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl ble ble skutt i hodet på kloss hold utenfor en pub på Bislett natt til 18. juni. FOTO: BENJAMIN A. WARDVis mer

- Ulovlige avhør i Bislett-saken, sier forsvarer

Forsvarsadvokat Morten Engesbak mener at avhørene av mannen som er siktet for drapet på Bislett, var ulovlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Riktignok gikk han med på å forklare seg, men han ba om å få meg som forsvarer. Og jeg ble kontaktet først 39 timer etter pågripelsen, til tross for at han ble avhørt i noe så alvorlig som en drapssak, sier Engesbak til Aftenposten.

Politioverbetjent Grete Metlid opplyser at den siktede 29-åringen ble spurt om han ønsket å få oppnevnt forsvarer, men valgte å forklare seg uten forsvarer til stede da han ble avhørt som mistenkt i drapssaken, ifølge tv2.no.

Formell feil Avhør uten at forsvarer til stede kan føre til problemer senere i prosessen, ifølge professor i straffe- og påtalerett, Asbjørn Strandbakken, ved Universitetet i Bergen.

- Det fremgår klart av loven at dette er en formell feil i forhold til etterforskningen. Det kan bli satt spørsmålstegn ved om opplysningene som kom fram under avhøret kan benyttes, sier Strandbakken til tv2.no.

Han påpeker at fordi 29-åringen ikke tilsto under avhørene, vil hendelsen trolig få mindre betydning.

Vil se bevis Morten Engesbak sier til NTB at han har begjært innsyn i politiets bevismateriale og fått svar om at politiet vil ta stilling til begjæringen neste uke.

Hittil skal politiet ha hørt 70-80 vitner. Flere er kalt inn til avhør, og politiet oppfordrer flere vitner til å melde seg.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid sier til Aftenposten.no at politiet ikke vil sikte flere personer for drapet på Einar Opsahl på Bislett, men en 27-åring er siktet for falsk forklaring, sier hun.

(NTB)