Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ulovlige avhør i Bislett-saken, sier forsvarer

Forsvarsadvokat Morten Engesbak mener at avhørene av mannen som er siktet for drapet på Bislett, var ulovlige.

DREPT: Einar Opsahl ble ble skutt i hodet på kloss hold utenfor en pub på Bislett natt til 18. juni. FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl ble ble skutt i hodet på kloss hold utenfor en pub på Bislett natt til 18. juni. FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Riktignok gikk han med på å forklare seg, men han ba om å få meg som forsvarer. Og jeg ble kontaktet først 39 timer etter pågripelsen, til tross for at han ble avhørt i noe så alvorlig som en drapssak, sier Engesbak til Aftenposten.

Politioverbetjent Grete Metlid opplyser at den siktede 29-åringen ble spurt om han ønsket å få oppnevnt forsvarer, men valgte å forklare seg uten forsvarer til stede da han ble avhørt som mistenkt i drapssaken, ifølge tv2.no.

Formell feil Avhør uten at forsvarer til stede kan føre til problemer senere i prosessen, ifølge professor i straffe- og påtalerett, Asbjørn Strandbakken, ved Universitetet i Bergen.

- Det fremgår klart av loven at dette er en formell feil i forhold til etterforskningen. Det kan bli satt spørsmålstegn ved om opplysningene som kom fram under avhøret kan benyttes, sier Strandbakken til tv2.no.

Han påpeker at fordi 29-åringen ikke tilsto under avhørene, vil hendelsen trolig få mindre betydning.

Vil se bevis Morten Engesbak sier til NTB at han har begjært innsyn i politiets bevismateriale og fått svar om at politiet vil ta stilling til begjæringen neste uke.

Hittil skal politiet ha hørt 70-80 vitner. Flere er kalt inn til avhør, og politiet oppfordrer flere vitner til å melde seg.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid sier til Aftenposten.no at politiet ikke vil sikte flere personer for drapet på Einar Opsahl på Bislett, men en 27-åring er siktet for falsk forklaring, sier hun.

(NTB)