Ulovlige innvandrere holdes i fangeleire i USA

Ofte uten tilgang på advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Amerikanske myndigheter holder over 26 000 ulovlige innvandrere i fengsel og i fangeleire. Tallet er stadig økende.

- Det er som Guantánamo Bay, men disse folkene er ikke terrorister. De er bare innvandrere, sier Brent Wilkes, som er leder i organisasjonen League of United Latin American Citizens.

Mange holdes fanget under svært dårlige forhold, og ofte uten tilgang til juridisk bistand.

Uten rettshjelp

I Raymondville i delstaten Texas har myndighetene opprettet en leir hvor 2.000 innvandrere holdes fanget i påvente av deportasjon. Leiren ligger nær grensa til Mexico, og fangene bor i store telt uten vinduer.

Innvandrere i slike leire er ofte sendt flere hundre mil fra hjemstedet. Flere menneskerettighetsorganisasjoner påpeker at dette fører til nedsatt rettssikkerhet, fordi de isoleres fra sitt sosiale nettverk og advokater som normalt ville tatt seg av deres sak.  

- Leirene er som et svart hull, sier Brittney Nystrom, prosjektleder i organisasjonen Capital Area Immigrants\' Rights Coalition, som kjemper for innvandrernes rettigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer