Ulovlige spill

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim vil ikke kunne etterforske ulovlige pengespill, såkalte pyramider, melder NRK-Dagsnytt. De mener folk som blir tilbudt å delta i slike spill, bør tenke seg om og la det være. Blir de med bør de vite hva de gjør, og ta ansvaret selv når de taper.

Vi skjønner at Økokrim i likhet med andre instanser i politiet må prioritere innsatsen. Det vil alltid være knapphet på ressurser for politiet. Men det er et stykke derfra til å erklære at de ikke vil bruke ressurser på å etterforske slike ulovlige spill. Det er som med andre kriminelle områder: Når de som skal representere ordensmakten åpenlyst lager et lovløst område, legitimerer det kriminaliteten. Der samfunnets autoritet viker, overtar de som ikke bryr seg om loven. Og dem er det vanskelig å bli kvitt seinere.

Ulovlig spill er nok en fristelse for både fattig og rik. Men de som alltid rammes sterkest, er de fattige, som griper det halmstrået som legges foran dem. Moralisering påvirker sjelden deres atferd. Da er det bedre om politiet sørger for at det fins færrest mulig fristelser.