Ulrik Imtiaz Rolfsen: - Jeg lager film om udemokratiske krefter, og så blir jeg selv behandlet slik

PST beslagla materiale fra den prisbelønte filmskaperen.

MÅTTE GI FRA SEG MATERIALE: Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen (43) måtte gi fra seg materiale fra dokumentaren han lager om Ubaydullah Hussain og islamistmiljøet i Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅTTE GI FRA SEG MATERIALE: Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen (43) måtte gi fra seg materiale fra dokumentaren han lager om Ubaydullah Hussain og islamistmiljøet i Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg lager en dokumentarfilm om hvordan Norge takler udemokratiske krefter, og så blir jeg selv behandlet slik, sier Ulrik Imtiaz Rolfsen (43) til Dagbladet.

Den prisbelønte filmskaperen fra Oslo fikk i går avbrutt fotballkampen mellom Norge og Sverige da tre tjenestemenn fra PST troppet opp hjemme hos ham vest i Oslo. Med seg hadde de ordre fra Statsadvokaten om å beslaglegge materiale fra dokumentaren han lager om Ubaydullah Hussain og islamistmiljøet i Norge.

- Jeg er ikke overrasket over at PST er interessert i prosjektet mitt, men jeg hadde ikke forventet noen razzia. Det er sterk kost når de tropper opp med full ransakingsordre, sier Rolfsen.

Rettssak PST-folkene gjennomsøkte både boligen og bilen til 43-åringen, som bl.a. er kjent for filmene «Izzat» (2005) og «Den siste revejakta» (2008).

- Jeg måtte kopiere materiale for dem. De tok en hel del, sier Rolfsen.

Razziaen skjedde dagen før de to ankesakene mot Ubaydullah Hussain startet i Borgarting lagmannsrett, og samme dag som en norsk 18-åring ble pågrepet i Göteborg, siktet for å ha planlagt å reise til Syria og slutte seg til Den islamske stat (IS). Ifølge VG knyttes razziaen hos Rolfsen til pågripelsen i Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer