Ultimatum til Milosevic

LONDON (NTB-AFP): Jugoslavias president Slobodan Milosevic må innen mandag kunngjøre stans i undertrykkelsen av kosovoalbanerne. Hvis ikke vil vestlige land arbeide for en FN-resolusjon med mandat til å beskytte kosovoalbanerne, sa en britisk regjeringstalsmann i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kontaktgruppen for det tidligere Jugoslavia fulgte i dag opp de offensive fremstøtene for å hindre at Kosovo forvandles til et nytt Bosnia. Kontaktgruppas utenriksministre nøyer seg ikke med generelle vendinger, men stiller opp en rekke konkrete krav som den krever at Serbia innfrir.

1) Sikkerhetsstyrkene må få ordre om å innstille volden og de må trekkes tilbake.

2) Effektiv og kontinuerlig internasjonal overvåking av Kosovo må bli tillatt, og observatørene må ha full bevegelsesfrihet.

3) I forståelse med UNHCR og Røde Kors må flyktningene sikres fri tilbakevending til sine hjem, og de humanitære organisasjonene å ha fri og uhindret adgang til Kosovo.

4) Rask framgang i dialogen med kosovoalbanske ledere.

I tillegg ble kontaktgruppa, minus Russland, enige om å nekte det jugoslaviske flyselskapet JAT landing i sine respektive land. Det gjelder USA, Tyskland, Storbritannia, Canada, Italia og Japan.

En samlet kontaktgruppe står bak de fire kravene, som president Boris Jeltsin vil presse Milosevic til å godta, når de to møtes i Moskva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer