Ultraortodokse jøder fortsetter å forsinke fly: Nekter å sitte ved siden av kvinner

Tredje gang på kort tid.

SETETRØBBEL:  Ultraortodokse jøder, her avbildet ved Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv, er ikke alltid like fornøyd med å bli seteplassert ved siden av det motsatte kjønn. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB SCANPIX
SETETRØBBEL: Ultraortodokse jøder, her avbildet ved Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv, er ikke alltid like fornøyd med å bli seteplassert ved siden av det motsatte kjønn. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et fly fra New York til Tel Aviv ble i forrige uke forsinket etter at en gruppe menn, alle ultraortodokse jøder, nektet å sitte ved siden av kvinnelige passasjerer. 

Kabinpersonalet skal ha forsøkt å finne andre seter til mennene, men andre passasjerer skal da ha nektet å bytte sete med dem, skriver Huffington Post. 

Innen den ultraortodokse jødedommen er fysisk kontakt mellom menn og kvinner forbudt med mindre de er nære slektninger eller gift med hverandre. 

Startet underskriftskampanje Dette er den tredje slike episoden på kun få måneder, og den førte til at flyet fra Delta Airlines som etterhvert tok av fra John F. Kennedy-flyplassen mot den israelske hovedstaden, ble 30 minutter forsinket. 

En lignende hendelse skjedde med et israelsk El Al-fly fra New York til Tel Aviv i september i fjor. Ultraordodoksje jøder som hadde gått om bord i flyet begynte da å spørre kvinner som hadde havnet i setene ved siden av dem om å flytte på seg, og tilbød kompensasjon for å gjøre så.

Den påfølgende flyturen ble av passasjerer beskrevet som «et 11 timers mareritt», og i etterkant organiserte kvinner seg for å presse selskapet til å forebygge lignende trakassering av kvinner på fremtidens flyturer. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer