Ulv fortærte rådyr i boligområde

Den unge ulven koste seg med rådyrkjøtt i et boligområde i Strømmen, da den ble tatt på fersken av to vektere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vekter Egil Bjørkås fra Rælingen skvatt til da han og en kollega var på vakt natt til mandag. Midt i et boligområde så de en ulv sette tennene inn i et rådyr få meter fra veikanten.

- Det var en ulv. Ingen diskusjon, fortalte han til Romerikes Blad dagen etter.

Midt mellom blokkbebyggelsen mot Strømmen og villaparken på Østre Strøm i Rælingen hadde ulven nettopp drept et rådyr og var godt i gang med å fortære byttet da den ble forstyrret av vekterne. Ulven fortsatte å fortære herremåltidet selv med nysgjerrige tilskuere.

Politiet skremte ulven

De to vekterne trodde ikke sine egne øyne, og var sikre på at de ikke ville bli trodd. Derfor ringte de politiet. Politiet rykket ut, og ble også vitne til denne unike episoden.

- Tjenestemennene på stedet var like overbevist som oss om at det var en ulv, sa Bjørkås.

Men da politiet skrudde på blålyset for å stoppe trafikken, fikk ulven nok og bykset ut i skogen. Politiet forsvant fra åstedet, mens vekterne ventet litt lengre. Sannelig kom ikke ulven tilbake og spiste seg mett. Da ulven var vel forsynt, gikk den mot bilen hvor de to vekterne satt og stirret.

- Til slutt sto den toppen fem meter fra oss, midt i veibanen og uten sjenanse for billyktene. Så forsvant ulven mot Strømmen med blodig snute og ditto labber, fortalte vekteren.

Den 27-år gamle vekteren prøvde å forevige seansen med et fotografiapparat, men måtte skuffet innse at det ikke ble noe av bildene allikevel.

Typisk ulvebitt

Rovviltsansvarlig Jan-Erik Eggen ved Statens naturoppsyn i Oslo og Akershus har obdusert rådyret og er nesten helt sikker på at det faktisk er en ulv som har spist av det.

- Rådyret ble drept med presise bitt i struperegionen og nesepartiet. Tannavstanden tilsier også at vi har med en ulv å gjøre, selv om man aldri kan være hundre prosent sikker i en slik sak, forteller han til Dagbladet.no.

Eggen mener at det etter all sannsynlighet er en ung ulv som har rotet seg inn i bebyggelsen og funnet et bytte nær boligområdet.

- Når unge ulver legger ut på vandring, kan de dukke opp hvor som helst. Ulven kan stamme fra hvilken som helst ulvefamilie i Skandinavia, sier han.

IKKE SPESIELT SKY: For bare noen dager siden ble en ulv sett i Stockholm sentrum (bildet). Natt til mandag snek en ulv seg inn i et tett boligområde på Strømmen. <P>Foto: EXPRESSEN