Ulv i hagen på Nesodden

Vigdis Johnsen og sønnen Anders fikk uventet besøk av en ulv i hagen sin på Nesodden i går formiddag. Den radiomerkede ulvetispa Gyro opererer i nærheten av et av hovedstadsregionens mest tettbygde boligområder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulven som like før jul ble radiomerket i Hobøl i Østfold har forlatt den såkalte Våler-flokken og opererer nå på egen hånd.

I går registrerte peileren at dyret beveget seg fra Hobøl i retning hovedstaden. Ulven ble også peilet i nærheten av Fjellstrand-området, der den ble observert i familien Johnsens hage .

Opplysningene om den unge tispa som nå er «på rømmen» bekreftes av fylkesmiljøvernleder Åsmund Sæther i Oslo og Akershus og hans kolleger i Østfold, Åsmund Fjeldbak og Jan Erik Eggen.

- Ufarlig

Rovviltkonsulent Jan Wilberg beroliger de som måtte bli engstelige over nyheten om at gråbein nå opererer i Oslo-regionens tettbebygde strøk.

- Dyret er ufarlig for folk. Det kommer ikke på tale å avlive ulven, heller ikke flytte den. Det er helt normalt at ungdyr som dette tar seg avstikkere på denne tida av året.

De nærmeste dagene vil Nesodd-ulven bli holdt under tett oppsikt.

Opprinnelig var det seks ulver i flokken vest for Glomma i Østfold etter at ulveparet som etablerte seg der forrige vinter fikk valper sist vår. En av ulvene ble drept under en påkjørsel tidligere i fjor høst. Bare Gyro er radiomerket.

Tar hunder

Det er første gang i nyere tid at en ulv observeres her tett ved et av hovedstadens mest populære boligområder. Sist sommer streifet en ulv gjennom Nordmarka innenfor Oslos grenser.

Forvalternes selvfølgelige råd er å holde hunder i band.

FIKK UBUDEN GJEST: Vigdis Johnsen, sønnen Andersog bikkja Sandra tok det uventede besøket med stor ro.