Ulv i hagen på Nesodden

Vigdis Johnsen og sønnen Anders fikk uventet besøk av en ulv i hagen sin på Nesodden i går formiddag. Den radiomerkede ulvetispa Gyro opererer i nærheten av et av hovedstadsregionens mest tettbygde boligområder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ulven som like før jul ble radiomerket i Hobøl i Østfold har forlatt den såkalte Våler-flokken og opererer nå på egen hånd.

I går registrerte peileren at dyret beveget seg fra Hobøl i retning hovedstaden. Ulven ble også peilet i nærheten av Fjellstrand-området, der den ble observert i familien Johnsens hage .

Opplysningene om den unge tispa som nå er «på rømmen» bekreftes av fylkesmiljøvernleder Åsmund Sæther i Oslo og Akershus og hans kolleger i Østfold, Åsmund Fjeldbak og Jan Erik Eggen.

- Ufarlig

Rovviltkonsulent Jan Wilberg beroliger de som måtte bli engstelige over nyheten om at gråbein nå opererer i Oslo-regionens tettbebygde strøk.

- Dyret er ufarlig for folk. Det kommer ikke på tale å avlive ulven, heller ikke flytte den. Det er helt normalt at ungdyr som dette tar seg avstikkere på denne tida av året.

De nærmeste dagene vil Nesodd-ulven bli holdt under tett oppsikt.

Opprinnelig var det seks ulver i flokken vest for Glomma i Østfold etter at ulveparet som etablerte seg der forrige vinter fikk valper sist vår. En av ulvene ble drept under en påkjørsel tidligere i fjor høst. Bare Gyro er radiomerket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer