Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulv med skabb avlivet i Akershus

DNA-analyse kan avdekke om det var alfahannen i Østmarka.

 DNA:  DNA-lysere fra rovdata kan bringe identiten til den skabbsyke ulven som er avlivet i Enebakk. Her en annen ulv på en myr i Kuhmoi Finland i 2011. Foto: Arnfinn Johansen, Samfoto / NTB Scanpix.
DNA: DNA-lysere fra rovdata kan bringe identiten til den skabbsyke ulven som er avlivet i Enebakk. Her en annen ulv på en myr i Kuhmoi Finland i 2011. Foto: Arnfinn Johansen, Samfoto / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ulv med skabb er avlivet i Enebakk i Akershus.

Ulven var i så dårlig forfatning at det ble vurdert at den ikke kom til å overleve.

Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus har mottatt flere meldinger de siste dagene om at en ulv med skabb hadde oppholdt seg svært nært bebyggelsen i Enebakk, like sørøst for Oslo.

Flere har sett at den søkte tilflukt under en låve.

Tirsdag ble ulven igjen observert, og mannskap fra Fylkesmannen rykket da ut og avlivet den.

DNA fra ulven skal analyseres av Rovdata. Det er ventet at DNA-analysen blir klart i løpet av uka. Ulven som ble skutt har beveget seg i yttergrensene av Østmarka-revier, men Fylkesmannen kan foreløpig ikke fastslå om dette er alfahannen i dette reviret.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media