Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulv påkjørt av bil i Hedmark

Døde momentant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ulv døde lørdag kveld da den ble påkjørt av en bil på fylkesvei 206 på Sønsterud i Hedmark.

Ulven var en tispe som hoppet ut i veien. Bilføreren hadde ingen mulighet til å unngå påkjørselen. Tispa døde momentant, skriver Østlendingen.

Avisen legger til at det bare noen hundre meter unna var en annen episode der en bilist måtte kjøre av veien for å unngå å treffe en annen ulv.

Stein Erik Bredvold i Statens naturoppsyn (SNO) konstaterer at det var spor av to ulver i området. Ulvene hadde gått over et jorde. Den ene av dem ble sendt til de evige jaktmarker. Bredvold skal ta prøver av den døde tispa før han sender dyret til Miljødirektoratet i Trondheim for nærmere undersøkelser.

Nyheten om den påkjørte tispa spredte seg på bygda, og det ble ikke uventet trafikk av folk som ville se den døde ulven.

Hedmark politidistrikt ble varslet om hendelsen.

Påkjørte ulver er ikke noe nytt fenomen på Østlandet. I fjor ble en ulv påkjørt av et tog i Oppland. For tre år siden ble en ulv påkjørt av en bil i Trysil, og en annen ulv ble påkjørt av en snøplog lenger nord i Hedmark. I 2010 ble en ulv påkjørt av et tog nær Brumunddal.

(NTB)

Hele Norges coronakart