Ulv skutt i Hedmark. Skal ha tatt tolv sauer

En ung hannulv ble skutt i Stor-Elvdal i Hedmark sent mandag kveld.

ULV SKUTT: En ung hannulv ble mandag kveld skutt i Stor-Elvdal i Hedmark. Ulven skal før det ha tatt tolv sauer. Her en voksen hannulv avbildet på Langedrag naturpark. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ULV SKUTT: En ung hannulv ble mandag kveld skutt i Stor-Elvdal i Hedmark. Ulven skal før det ha tatt tolv sauer. Her en voksen hannulv avbildet på Langedrag naturpark. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fellingstillatelse ble gitt etter at ulven hadde tatt tolv sauer, melder Østlendingen. Det kommunale fellingslaget fikk jobben med å ta ut ulven etter en muntlig fellingstillatelse fra Fylkesmannen i Hedmark mandag formiddag.

Bakgrunnen for fellingstillatelsen var dokumenterte skader på tre søyer og ni lam, som alle ble drept eller avlivet ved Mykleby, vest for Glomma i Stor-Elvdal. Angrepene skjedde utenfor ulvesonen i et område prioritert for beitebruk.

Fellingsleder i Stor-Elvdal kommunale fellingslag, Tord Strand, sier tirsdag morgen til avisa at fellingen gikk greit.

- Ulven ble felt cirka 23.45 mandag kveld, og det var en ung hannulv på rundt 40 kilo. Den ble skutt langs Birkebeinervegen som går over til Lillehammer, ikke langt unna stedet der angrepene på sauene skjedde natta før. Den var nok på tur tilbake da vi påtraff den, sier han.

Fellingslaget var ute med tre mann rett etter at fellingstillatelsen ble gitt, før de utvidet til sju mann på ettermiddagen.

- Vi kom oss raskt opp i terrenget, da det ga mye bedre oversikt og mulighet for å postere oss. Sauene holder sammen tidlig i sesongen, og det gjorde arbeidet vårt mye lettere. Dette hadde vært vanskeligere senere i sesongen når de er mer spredd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer