Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulv skutt i Hedmark. Skal ha tatt tolv sauer

En ung hannulv ble skutt i Stor-Elvdal i Hedmark sent mandag kveld.

ULV SKUTT: En ung hannulv ble mandag kveld skutt i Stor-Elvdal i Hedmark. Ulven skal før det ha tatt tolv sauer. Her en voksen hannulv avbildet på Langedrag naturpark. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ULV SKUTT: En ung hannulv ble mandag kveld skutt i Stor-Elvdal i Hedmark. Ulven skal før det ha tatt tolv sauer. Her en voksen hannulv avbildet på Langedrag naturpark. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fellingstillatelse ble gitt etter at ulven hadde tatt tolv sauer, melder Østlendingen. Det kommunale fellingslaget fikk jobben med å ta ut ulven etter en muntlig fellingstillatelse fra Fylkesmannen i Hedmark mandag formiddag.

Bakgrunnen for fellingstillatelsen var dokumenterte skader på tre søyer og ni lam, som alle ble drept eller avlivet ved Mykleby, vest for Glomma i Stor-Elvdal. Angrepene skjedde utenfor ulvesonen i et område prioritert for beitebruk.

Fellingsleder i Stor-Elvdal kommunale fellingslag, Tord Strand, sier tirsdag morgen til avisa at fellingen gikk greit.

- Ulven ble felt cirka 23.45 mandag kveld, og det var en ung hannulv på rundt 40 kilo. Den ble skutt langs Birkebeinervegen som går over til Lillehammer, ikke langt unna stedet der angrepene på sauene skjedde natta før. Den var nok på tur tilbake da vi påtraff den, sier han.

Fellingslaget var ute med tre mann rett etter at fellingstillatelsen ble gitt, før de utvidet til sju mann på ettermiddagen.

- Vi kom oss raskt opp i terrenget, da det ga mye bedre oversikt og mulighet for å postere oss. Sauene holder sammen tidlig i sesongen, og det gjorde arbeidet vårt mye lettere. Dette hadde vært vanskeligere senere i sesongen når de er mer spredd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media