Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulv skutt i Ringsaker

Ulvekvota for Hedmark er dermed fylt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ulv er skutt i Ringsaker i Hedmark. Dermed er ulvekvoten på fem dyr for Hedmark fylt, og jakta avsluttes umiddelbart.

Ulven ble skutt onsdag formiddag i et område mellom Hammarsetra og Tomsetra, skriver Ringsaker Blad.

Ulven skal ha blitt varslet på tur inn i området fra Vang onsdag morgen, skriver avisa.

- Da ble det satt i gang sporing av ulven. Det ble bare sendt ut noen få menn, og ulven ble felt kort tid etterpå, forteller leder i Ringsaker Jakt og fiskeområde, Anders Berg.

Sist det ble skutt ulv i Ringsaker var i oktober 2007. Dette skal ha vært den første ulven som ble skutt i Ringsaker siden tidlig på 1800-tallet, ifølge Ringsaker Blad.

Ulvefellingen bekreftes av Fylkesmannen i Hedmark.

- Det var opprinnelig vedtatt en kvote på fem dyr. Etter at rovviltnemndene fattet sitt vedtak, ble det felt en ulv på skadefelling. Da sto det igjen fire dyr. Alle er nå felt, og jakten er dermed over, sier rådgiver Ståle Sørensen hos fylkesmannen til Østlendingen.

Ifølge Østlendingen ble ulven felt rundt klokka 11.45. Statens naturoppsyn skal foreta befaring på stedet der ulven ble skutt.

Den felte ulven kommer inn under kvoten for lisensfelling utenfor ulvesonen.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling