Ulv skutt

Ulvejegerne i Østerdalen skjøt klokka 16.30 en ulv i Atndal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulvejegerne i Østerdalen lyktes mandag i å skyte sin første ulv. Ei ulvetispe falt død om klokka 16.30 i Atndalen.

- Det døde dyret ble mandag kveld transportert til Høgskolen i Hedmark på Evenstad, opplyser mediekoordinator Svein Nic. Norberg i Direktoratet for naturforvaltning.

Tidligere mandag opplyste fellingsleder Leonhard Mikalsen til NTB at jegerne for første gang siden ulvejakta startet for vel én uke siden hadde oppnådd øyekontakt med Atndalsflokken.

Jaktlaget var så nær ulvene at de kunne telle åtte dyr.

Kort tid etterpå kom jegerne altså på skuddhold, og den første ulven falt for jegernes kuler.

Mikalsen kom tilbake fra jakten til Hanestad ved 18.30-tiden. Han var blodig på klærne, og ulven lå surret fast bak på en slede på scooteren. Jegerne jagde raskt bort pressen, men jaktleder Mikalsen var svært fornøyd med jakten.

Informasjonssjef Kåre Olerud i Norges Naturvernforbund sier til VG Nett at han er bekymret for at jegerne har skutt en av foreldrene i ulveflokken. Hvis det er «ledertispa» i flokken som er skutt, kan dette gjøre jakten vanskeligere.

11 jegere deltar i ulvejakten som ble avsluttet ved mørkets frambrudd mandag. Tirsdag morgen er jegerne igjen på plass i terrenget for å jakte på de åtte ulvene i Atndalsflokken de fortsatt ikke har tatt.

  • Ulvejakta startet lørdag 10. februar, og medieoppstyret rundt jakta har vært stort. Journalister fra flere land har vært til stede i Østerdalen for å følge jakta på nært hold.
  • Jakten fortsetter i første omgang til fredag, men jegerne vil ta en uke fri i forbindelse med vinterferien, fra 24. februar til 4. mars. (NTB)
SKUTT: Jaktleder Leonhard Mikalsen med den felte ulvetispa.