«Ulv, ulv» for frosne jegere

KOPPANG (Dagbladet.no): Ulvejakta på Koppang ble ikke helt slik som jaktleder Leonard Mikalsen hadde tenkt seg: 30 minusgrader, et stort pressekorps - og ingen spor av ulv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 23 jegerne som har fått lov til å åpne årets ulvejakt våknet i dag opp til 30 minusgrader på Koppang. Og ikke nok med det: Utenfor jegernes hovedkvarter stod et fulltallig pressekorps hutrende - for å følge den omdiskuterte jaktstarten.

Med unntak av pressefolkene og andre interesserte, var jaktleder Mikalsen den eneste som dristet seg ut i kulda i morgentimene. De andre jegerne holdt seg innendørs og ventet på varmere tider.

- Nå er det så kaldt at vi fort kan dra på oss forfrysninger. Vi har heller ingen sikre holdepunkter på hvor ulven er, og velger å avvente situasjonen, sier Mikalsen til Dagbladet.no.

Slukøret

Temeraturen ble mildere utover formiddagen i dag, og etterhvert sendte jaktlederen ti jegere og sporsøkere ut for å leite etter ulven. I kveld kom de slukøret tilbake.

- Jakten har så langt vært resultatløs, men vi er likevel ved godt mot. Dagen i dag har vært litt spesiell: For det første har det vært fryktelig kaldt, og for det andre har det vært mye media og oppstyr rundt oss, melder jaktlederen som til vanlig jobber i Statens Naturoppsyn.

Mikalsen har vært på ulvejakt tidligere. Han vil imidlertid ikke fortelle om han har skutt ulv tidligere.

<B>MEST PRESSEFOLK: 30 minusgrader, pressefolk fra hele verden og ingen ulv. Slik startet ulvejakta i dag.