Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ulv ved Oslo-grensa

Ulv i Lommedalen, bare noen få steinkast fra Oslos bygrense. Formannen i viltnemnda i Bærum, Gunnar Hoddenvik, er ikke i tvil etter tre rådyrdrap de siste seks dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spor er sjekket og ikke minst skrittlengder, som i visse fall måler opptil fire meter. Dette mener formannen i viltnemnda ikke kan skjule noe annet enn ulv. Hvorvidt det kan være snakk om mer enn ett dyr, kan man ikke si noe sikkert om ennå.

Rømskog-ulven?

Det spekuleres nå på hvorvidt et eller flere dyr fra den såkalte Akershus-stammen kan ha vandret ut av flokken. Denne «stammen» har hatt tilhold i Mangen- og Rømskog-traktene, tidvis over på svensk side, der ulveparet har ynglet. Flokken teller nå åtte- ni individer etter siste familieforøking.

Det har flere ganger det siste året gått ulverykter langt inn mot bystrøk på Østlandet. Et individ, trolig fra Rømskog-flokken, skal ha vandret rundt på vårparten i fjor. Flere observasjoner ble meldt til fylkesmannens miljøvernavdeling, deriblant synsobervasjon fra Drøbak by, bare få meter fra tettbebyggelsen. Ingen slike observasjoner direkte knyttet til Oslo og byene tett ved er imidlertid blitt endelig bekreftet til denne tid.

Stort dyr

Ingen skal ha sett ulven i Lommedalen, ifølge Asker og Bærum Budstikke. Men dens tilstedeværelse levnes liten tvil. Terje Mo, medlem av viltnemnda i Bærum, har to ganger de siste dagene måttet avlive rådyr.

- Spor etter et sprang på fire meter på stedet der rådyret ble tatt, fikk oss til å tenke på ulv. Drapsplassen, der bare åtselet nå ligger igjen, viser at et stort og spenstig dyr har vært på ferde, mener Mo.

Han får støtte fra en stedlig representant fra Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Løshund?

Rovviltkonsulent Jan Wilberg hos fylkesmannen i Oslo og Akershus, gir denne kommentaren til Dagbladet:

- Jeg har fått melding om dette. At det faktisk er ulv vi her snakker om, er ikke bekreftet ennå. Men man kan ikke se bort fra at man her har med ulv å gjøre.

Viggo Ree i Foreningen Våre Rovdyr, stiller seg avventende:

- Klart det kan være ulv. Men det er minst like sannsynlig at vi her snakker om løshund, sier han.

Ekspertene er imidlertid enige om en ting; sporsnøen som nå er på gang, vil avklare saken en gang for alle.

ULV, ULV: Representanter fra viltnemnda i Bærum er overbevist. Ulven herjer nå blant rådyra i bygda i Lommedalen, kloss ved Oslos bygrense. Her fra en av den påståtte ulvens slakteplasser de siste dager.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling