Ulve-eksplosjon i vente

Innen fire år kan den norsk-svenske ulvestammen bli tredoblet fra antallet på ca 60- 70 dyr i dag. Til nå har forskerne undervurdert ulvens vekstpotensial.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne konklusjonen kom fram ved Oslo-møtet om rovdyr og beitebruk som ble avsluttet i går. Landets fremste forskere deltok sammen med internasjonal ekspertise.

Man kan gå ut fra at ulvestammen vil øke med om lag 30 prosent årlig, konkluderte forskerne, blant dem vår fremste ulveekspert Petter Wabakken.

Dyre bjørner

Økningen forutsetter at rovviltpolitikken ikke endres radikalt fra dagens offisielle politikk, med fortsatt totalfredning og sikring av åtte til ti familiegrupper i Norge og Sverige.

Dermed kan den norsk-svenske ulvestammen være oppe i 200 dyr allerede i år 2003.

Uenighet

Samtidig fortsetter krangelen om ulv- og rovviltforvaltningen i Storinget og i regjeringen, med intern uenighet i Arbeiderpartiet og konflikt mellom Sp og Venstre rundt statsministerens bord.

Norges Bondelag gikk i går ut og krevde at hele den norske rovviltforvaltningen, fastsatt i rovviltmeldingen fra 1996/97, må revideres.

- Dette må skje i inneværende stortingsperiode, krever bøndene. Senterpartiet er prinsipielt enig i dette, og presser nå på for å få til et strengere ulve-regime enn det vi har i dag.

<B>BLIR MANGE:</B> Ulvebestanden tar seg kraftig opp. I år 2003 kan den norsk-svenske ulvestammen være oppe i 200 dyr.