Ulve-uvenner fikk 1,5 mill vennene fikk ingen ting

NOAH er fly forbannet siden regjeringen ikke ga dem penger over statsbudsjettet.

KATTEPENGER:  Dyrebeskyttelsen fikk 400.000 kroner over statsbudsjettet. Her er styreleder Karen Andersson Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus sammen med Frp's Ulf Lerstein.
Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
KATTEPENGER: Dyrebeskyttelsen fikk 400.000 kroner over statsbudsjettet. Her er styreleder Karen Andersson Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus sammen med Frp's Ulf Lerstein. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne for noen dager siden fortelle at regjeringen har bevilget 400.000 kroner til Dyrebeskyttelsen.

Men det er ikke bare katter som får penger over statsbudsjettet. Regjeringen har også gitt Foreningen Ny Rovdyrpolitikk 1,5 millioner kroner.

Men den tredje organisasjonen som jobber for dyr og rettigheter - NOAH - får ikke en krone av regjeringen.

- NOAH er glad for at Dyrebeskyttelsen fikk 400.000 kroner til sitt arbeid for hjemløse dyr over statsbudsjettet, og mener at det samme burde gis til NOAHs politiske arbeid for dyr, sier NOAH-leder Siri Martinsen.

- Men når det gjelder bevilgningen til Foreningen Ny Rovdyrpolitikk på 1,5 millioner kroner, synes vi det er svært spesielt at en organisasjon som jobber mot ulv får penger, samtidig som NOAH som jobber for ulv, ikke får, sier Martinsen.  

- Her gir Sylvi Listhaug 1,5 millioner kroner til en forening som vil utrydde ulven. Mens vi som kjemper for dyrenes rettigheter ikke får en eneste krone fra regjeringen. Det mener vi er et problem i forhold til likebehandling, sier en opprørt Siri Martinsen til Dagbladet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer