Ulve-uvenner fikk 1,5 mill vennene fikk ingen ting

NOAH er fly forbannet siden regjeringen ikke ga dem penger over statsbudsjettet.

 KATTEPENGER:  Dyrebeskyttelsen fikk 400.000 kroner over statsbudsjettet. Her er styreleder Karen Andersson Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus sammen med Frp's Ulf Lerstein.
Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
KATTEPENGER: Dyrebeskyttelsen fikk 400.000 kroner over statsbudsjettet. Her er styreleder Karen Andersson Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus sammen med Frp's Ulf Lerstein. Foto: Gunnar Hultgreen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kunne for noen dager siden fortelle at regjeringen har bevilget 400.000 kroner til Dyrebeskyttelsen.

Men det er ikke bare katter som får penger over statsbudsjettet. Regjeringen har også gitt Foreningen Ny Rovdyrpolitikk 1,5 millioner kroner.

Men den tredje organisasjonen som jobber for dyr og rettigheter - NOAH - får ikke en krone av regjeringen.

- NOAH er glad for at Dyrebeskyttelsen fikk 400.000 kroner til sitt arbeid for hjemløse dyr over statsbudsjettet, og mener at det samme burde gis til NOAHs politiske arbeid for dyr, sier NOAH-leder Siri Martinsen.

ULEVEPENGER:  - Foreningen Ny Rovdyrpolitikk som jobber mot ulv fikk 1,5 millioner, mens vi som jobber for ulv ikke fikk en  kroner, sier Siri Martinsen i NOAH.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
ULEVEPENGER: - Foreningen Ny Rovdyrpolitikk som jobber mot ulv fikk 1,5 millioner, mens vi som jobber for ulv ikke fikk en kroner, sier Siri Martinsen i NOAH. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

- Men når det gjelder bevilgningen til Foreningen Ny Rovdyrpolitikk på 1,5 millioner kroner, synes vi det er svært spesielt at en organisasjon som jobber mot ulv får penger, samtidig som NOAH som jobber for ulv, ikke får, sier Martinsen.  

- Her gir Sylvi Listhaug 1,5 millioner kroner til en forening som vil utrydde ulven. Mens vi som kjemper for dyrenes rettigheter ikke får en eneste krone fra regjeringen. Det mener vi er et problem i forhold til likebehandling, sier en opprørt Siri Martinsen til Dagbladet.  

NOAH-leder Siri Martinsen fastslår at Sylvi Listhaug og regjeringen har et demokratisk problem.

- Landbruks- og matdepartementet har tradisjonelt misbrukt statsstøtten til å gi penger til de organisasjonene som enten meler deres egen kake, eller i minst grad utfordrer dem. Det er derfor symptomatisk at Foreningen Ny Rovdyrpolitikk som er mot ulv i norsk natur får 1,5 millioner, mens NOAH utelates, sier leder i NOAH, Siri Martinsen.

DYREVENN: Siri Martinsen i NOAH mener regjeringen har et demokratisk problem, siden NOAH ikke fikk støtte over statsbudsjettet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DYREVENN: Siri Martinsen i NOAH mener regjeringen har et demokratisk problem, siden NOAH ikke fikk støtte over statsbudsjettet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer