Ulveaksjonister: -Ren flaks at vi ikke brant inne

-Det var som å stå nær en kruttønne. Hvis vi sa noe «galt» ville det eksplodere og jeg opplevde det som ren flaks at lavvoen ikke tok fyr mens vi lå der inne, forklarte en av de fornærmede da rettssaken mot fire menn fra Stor-Elvdal fortsatte på Koppang i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Situasjonen var helt på bristepunktet. Vi våknet av skrik og skrål, og ante ikke hvor mange som kom for å «ta» oss. Vi så at det ble viftet med en brennende fille og måtte forholde oss til at minst en av dem bar kniv, forklarte en prosjektleder i Verdens Naturfond (WWF) i Nord-Østerdal herredsrett.

Han var en av de åtte aksjonistene mot ulvejakt som følte seg truet på livet da de fire berusede storelvdølene gikk til angrep på teltleiren deres på Hanestad i Østerdalen ved 5-tida 25. februar i år.

Fra vitneboksen skildret aksjonistene i tur og orden et overgrep der redselen til tider var meget sterk. To av de tiltalte ble utpekt som særlig kommanderende og aggressive.

- Siden det var helg, så vi ikke bort fra at vi kunne få besøk av folk fra lokalmiljøet. Derfor hadde vi bestemt oss for å forholde oss passive, forklarte aksjonistene i retten torsdag. De mener at situasjonen kunne fått et katastrofalt utfall dersom de hadde opponert mot de berusede ungdommene og eventuelt satt seg til motverge. (NTB)