Ulvehund angrep fly

LONDON (Dagbladet): Et fullastet fly med 168 personer om bord holdt på styrte etter at en ulvehund klarte å komme seg løs i flyets lasterom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hunden gikk løs på flyets ledninger, og det hele kunne endt i en forferdelig katastrofe, men flyets piloter klarte å nødlande.

Flyet - en Boeing 767 - var på vei fra Boston til San Francisco i USA med 159 passasjerer og et mannskap på ni, da det plutselig begynte å lyse på alarmlampene i cockpiten. Årsaken til det som kunne ha endt med en katastrofe, var en irsk ulvehund som hadde kommet seg løs i lasterommet.

Hunden var livredd og føk rundt på vill leting etter en dør. I panikk gikk hunden løs på flyets ledningssystemer, som den bet og klorte fullstendig i filler. Dette førte til at pilotene mistet mulighetene til å bruke vingeflapsene.

Flapsen brukes for å redusere hastigheten når flyet lander. Kapteinen maktet likevel å ta flyet sikkert ned på bakken. Overraskelsen var stor da man åpnet lastedøra. Der sto kjempehunden og logret glad med halen.

- Vi undersøker fortsatt hvordan den irske ulvehunden klarte å komme seg ut av buret om bord i lasterommet, sier pressetalskvinne Susana Leyva i United Airlines.