Ulvejakt ble elgshow

IMSDALEN: Ulvejegerne i Østerdalen hevder at de flere ganger i går var på skuddhold av minst en av ulvene. Men det var skogens konge som var mest i fokus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det ennå ikke løsnet et eneste skudd under den mest berømte ulvejakta i Europa i moderne tid.

Åtte elger

Og mens ulvene holder seg skjult, tydelig klar over at de blir jaktet på, tar elgen over villmarksshowet.

Bønder og grunneiere i Imsdalen har lagt ut halmftring til elgen nær skogsbilveiene i dalføret. Og hit - nede i dalbunnen - trekker elgen i horder. Bare i løpet av noen få formiddagstimer viste hele åtte stykker seg for Dagbladets ulveteam.

Hit trekker også ulven, da så godt som eneste næringskilde om vinteren er - ja, nettopp elg. Et av stedene der elgfaret var som tettest, gikk det også relativt ferske ulvespor.

Årsaken til at grunneierne i den nesten hyttefrie dalen ftrer på elgene, skal være at man ønsker holde dem unna riksveien.

Men samtidig vet man at ulven følger elgen. Ikke langt fra stedet der Dagbladet har sporet den ene av Imsdals-ulvene de siste to dagene, ligger det et nesten oppspist elgkadaver.

På skuddhold

Ulvene kan gå uten mat i flere dager, men nå er det grunn til å tro at Imsdals-paret snart må ta en ny elg.

Til Dagbladet sier jaktleder Leonard Mikalsen at man ved flere anledninger i går hadde vært på skuddhold av minst én ulv. Dagbladet har grunn til å tro at dette var i Imsdalen.

Fra sikkert hold i jaktlaget innrømmes det at namsrettens kjennelse spøker i bakhodet, og at det er en hovedgrunn til at man så langt har vært tilbakeholden med jaktinga i Atndalen.

<B>VISTE SEG FRAM:</B> Hele åtte elger viste seg på ulike steder for Dagbladets ulveteam i går. Ulven, som jegerne i går flere ganger var på skuddhold av, klarte så vidt å komme seg unna.