Ulvejakt i Stockholm

En ung hannulv svinset i natt rundt i Stockholms gater. Den lette trolig etter en partner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det første ulvetipset nådde Stockholms-politiet i 21-tida i går kveld. Senre ble ungdyret sett av nærmere 20 mennesker, som alle mente det var ulv de opplevde i storbyen.

De siste observasjonene ble gjort i Ursvikskogen mellom Jakobsberg og SOllentuna i halv fem-itida imorges, skriver Expressen.

Ulveekspert Anders Wicklund ved dyreparken på Skansen var med politiet på ulveleting, utstyrt med bedøvelsespiler. Det ble ikke nødvendig å bruke dem.

- Den var ikke så stressa og utgjorde derfor ingen fare for mennesker, sier Wicklund.

Politiet bekrefter observasjonene:

- Mye tyder på at det er en ulv. Minst 15-16 personer har sett den, blant annet en politipatrulje og noen norrlänninger som sier at de har sett ulv tidligere, forteller politiinspektør Martin Melin.

Det første tipset om den uvanlige gjesten kom fra Alby friluftsområde sør for Stockholm i åttetiden i går kveld. I ett-tiden natt til i dag hevdet flere personer å ha sett ulven vandre gatelangs på Södermalm.

Også ved Södersykehuset gjorde enkelte store øyne, og ulven fortsatte angivelig deretter til Kungsholmen der den ble sett ved St. Görans-sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer