Ulvejakt i Stockholm

En ung hannulv svinset i natt rundt i Stockholms gater. Den lette trolig etter en partner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første ulvetipset nådde Stockholms-politiet i 21-tida i går kveld. Senre ble ungdyret sett av nærmere 20 mennesker, som alle mente det var ulv de opplevde i storbyen.

De siste observasjonene ble gjort i Ursvikskogen mellom Jakobsberg og SOllentuna i halv fem-itida imorges, skriver Expressen.

Ulveekspert Anders Wicklund ved dyreparken på Skansen var med politiet på ulveleting, utstyrt med bedøvelsespiler. Det ble ikke nødvendig å bruke dem.

- Den var ikke så stressa og utgjorde derfor ingen fare for mennesker, sier Wicklund.

Politiet bekrefter observasjonene:

- Mye tyder på at det er en ulv. Minst 15-16 personer har sett den, blant annet en politipatrulje og noen norrlänninger som sier at de har sett ulv tidligere, forteller politiinspektør Martin Melin.

Det første tipset om den uvanlige gjesten kom fra Alby friluftsområde sør for Stockholm i åttetiden i går kveld. I ett-tiden natt til i dag hevdet flere personer å ha sett ulven vandre gatelangs på Södermalm.

Også ved Södersykehuset gjorde enkelte store øyne, og ulven fortsatte angivelig deretter til Kungsholmen der den ble sett ved St. Görans-sykehuset.

- Spørsmålet er hva man gjør med ulven når man finner den. Politifolkene som så den visste ikke hva de skulle gjøre, sier Melin.

Utpå natten fant man det best å vekke personale fra dyreparken på Skansen, som bega seg ut i nattemørket, utstyrt med bedøvelsespiler. (Dagbladet.no og NTB)

PÅ SJEKKERN:Ulven i Stockholm var trolig på jakt etter en partner, mener Anders Wicklund ved Skansens dyrepark. Den ble fotografert i natt, kanskje på leting etter Operakjelleren.