Ulvejakta blir advokatmat

Miljøvernorganisasjonen WWF Norge kjemper med nebb og klør for å stanse den planlagte ulvejakta i Østerdalen som starter til helgen. I dag havner saken på namrettens bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WWF Norge har engasjert advokat Nils Ihle Ramm for å føre saken for retten. I dag tidlig varslet han namsretten i Oslo om at saken oversendes dem.

- Vi regner med at retten får begjæringen ved 15-tida i ettermiddag. Derfor starter trolig ikke behandlingen av saken før torsdag morgen, sier informasjonssjef Bjørn Tore Bjørsvik i WWF Norge til Dagbladet.no.

Prestisje

I går ettermiddag avslo Miljøverndepartementet forespørslene fra WWF Norge, Foreningen Våre Rovdyr og Norges Naturvernforbund om å utsette starten på ulvejakta.

Håpet nå er at namsretten vil støtter en begjæring om midlertidig forføyning, slik at ulvejakta blir utsatt til en anke på vedtaket fra departementet er behandlet.

- Regjeringens hastverk med å få utryddet disse ulvene er det endelige bevis på at dette ikke handler om fornuftig forvaltning, men politisk prestisje. Det betyr også at miljøvernminister Siri Bjerke ikke gir oss noe annet valg enn å gå til retten, sier Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF Norge.

Departementet mener ulvejakta skal starte i Østerdalen lørdag morgen. Flere internasjonale fjernsynskanaler er allerede på plass i Norge, og enda flere har meldt sin ankomst dersom det blir jakt lørdag. Blant de største er britiske Sky News, som sender over hele kloden.