Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulvejakta utsatt, namsretten avgjør ulveparets skjebne

Namsretten i Oslo skal torsdag ta stilling til om det dødsdømte ulveparet skal få leve. Naturvernforbundet og Foreningen Våre Rovdyr klarte å stagge fellingen ved å gå rettens vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld gjorde Miljøverndepartementet kuvending og utsatte jakta til lørdag. Innen den tid må retten ha bestemt seg for om jaktvedtaket er fattet på lovlig grunnlag. I formiddag bestemte byfogd Hilde Kolberg Strømme at det skal holdes et muntlig rettsmøte om to dager med begge parter til stede.

I strid med Bern-konvensjonen?

- Avgjørelsen om å holde rettsmøte innebærer ikke nødvendigvis at det er grunnlag for å stanse fellingsvedtaket. Hovedregelen er at det skal holdes rettsmøte ved begjæringer om forføyning. På møtet skal begge parter få komme til orde med sine synspunkter, sier byfogd Hilde Kolberg Strømme til Dagbladet: på nettet. Møtet er satt til klokka 09.00.

Foreningen Våre Rovdyr mener bestemt at felling av ulvene er i strid med Bern-konvensjonen, som skal dekke vern av truede dyrearter.

Splitter Norge

Ulvestriden har satt sinnene i kok. Framtredende politikere, som Kåre Willoch, mener det er galt å gjøre ulven til samfunnsfiende. Men mange av innbyggerne i lokalsammfunnet Stor-Elvdal er ikke i tvil om at ulvetispa og makkeren må bøte med livet, selv om de ikke har tatt en eneste sau. De to dødsdømte ulvene holder til i fjellheimen øst for Rondane, i Gråhøgda-området ved Atna. I går klarte ingen av jegerne å komme på sporet av dem. Eksperter mener at ulvetispa kan være drektig.

GALGENFRIST: Ulveparet har fått dødsdommen utsatt til lørdag.