Ulvekjær sangerinne

Kirsti Sparboe (53) er sangerinne og en av seks kjendiser som går ut i distriktsavisa Nationen og slår ring om den norske ulvestammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Hvorfor er du så glad i ulven?
-Vi må lære oss å leve med naturen. Det er vitenskapelig bevist at ulven ikke tar mennesker, så vi har ingen ting å frykte. Vi må ta vare på de rovdyrene vi har.
-Er du ikke redd for å erte på deg bøndene med et slikt utspill?
-Det kan godt være, men jeg er ikke redd for å si hva jeg mener. Det gjør vondt når man skyter. I det hele tatt er jeg ikke noe jaktmenneske. Jeg liker ikke at de skyter elg heller jeg.
-Forstår du at folk kan være redd for ulven?
-Jeg forstår at folk er redde når den kommer opp i hagen og spiser bikkja. Det er jo en grunn til at den oppsøker folk. Den føler kanskje sult. Selv om den ikke tar mennesker, skjønner jeg at småbarnsforeldre er bekymret.
-Har du sett ulv selv?
-Nei, men jeg har sett isbjørn på lang avstand en gang jeg var på Svalbard.
-Hva mener du at sauebøndene må gjøre?
-Jeg er glad i dyr, og det er forferdelig hvor mange sauer som blir drept. Man må løse dette på en fornuftig måte. De har så smått begynt å gjerde inn sauene, det tror jeg er lurt.
-Hva er det du liker så godt med ulven?
-Jeg er dyrekjær og har respekt for dyra. Jeg synes den er vakker i sitt egen element, det har jeg sett på tv. Det er en grunn til at de er på jorda. Nettopp derfor må vi redde stammen i Norge.

ENGASJERT: Kirsti Sparboe vil slå ring om den norske ulvestammen.