Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulveliknende vesen skutt. Ekspertene klør seg i hodet

Vilt-eksperter har ikke klart å identifisere dyret som ble skutt nær en ranch i Montana.

UVANLIG: Hunndyret som ble skutt i Montana hadde blant annet uvanlig pels, stort hode og ører. Foto: Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP)
UVANLIG: Hunndyret som ble skutt i Montana hadde blant annet uvanlig pels, stort hode og ører. Foto: Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rancheier i Montana skjøt det han trodde var en ulv i forrige uke da dyret viste seg i nærheten av dyra hans.

Montanas vilt-eksperter er imidlertid forbløffet over det ulveliknende dyret og har uttalt at de har problemer med å bestemme hvilken rase dyret er.

Ifølge en medieuttalelse fra Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP) skal det også ha sirkulert teorier på nettet om hva dyret kan være.

Noen tror dyret kan være en «coywolf», som er en krysning mellom prærieulv og ulv, eller en ulvehund som er blitt født i fangenskap og seinere sluppet ut i villmarken.

Mysterium

Ifølge Great Falls Tribune hadde dyret, som ble skutt 16. mai i nærheten av Denton, lang, gråaktig pels, stort hode og snute. Dyret hadde de samme karakteristikkene som en ulv, men ørene var for store, beina og kroppen for kort og pelsen liknet ikke pelsen til en vanlig ulv.

Den eksakte arten har så langt vist seg å være et mysterium for ekspertene.

Etter å ha inspisert dyret er de i tvil om at dyret er en ulv. De har også sagt at tennene var for korte, frampotene unormalt små og klørne for store, melder BBC.

- Ørene er for store, beina ser litt korte ut og pelsen ser rar ut. Det er bare noe som er rart med den, uttalte Ty Smucker, en av Montana ulveeksperter til Great Falls Tribune.

SMÅ: Ifølge ekspertene var også frampotene for små til at det kunne være en ulv som var blitt skutt. Foto: Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP)
SMÅ: Ifølge ekspertene var også frampotene for små til at det kunne være en ulv som var blitt skutt. Foto: Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP) Vis mer

Ifølge viltekspertene var dyret et ungt hunndyr som på en eller annen måte tilhører hundefamilien. Hundefamilien inkluderer rev, hunder, prærieulv og ulver.

DNA-analyse

Ifølge Montana Fish, Wildlife and Parks er dyret sendt til viltnemndas lab i Bozeman.

- Vi har ingen anelse om dyret før vi får DNA-resultatene tilbake, sier Bruce Auchly, informasjonsansvarlig ved viltnemnda i Montana til Great Falls Tribune.

Ifølge Auchly har en av teoriene om hva dyret kan være gått på at det kunne være en såkalt «direwolf», for noen kjent fra universet til HBO-serien «Game of Thrones».

- For det første så var dette en sang av the Grateful Dead fra 1971, spøkte Auchly.

UVANLIG PELS: Dyrets pels skal heller ikke ha lignet på vanlig ulvepels. Foto: Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP)
UVANLIG PELS: Dyrets pels skal heller ikke ha lignet på vanlig ulvepels. Foto: Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP) Vis mer

- Jeg har hørt på den mange ganger. For det andre er det snakk om et prehistorisk dyr av typen sabeltiger, så dyret finnes ikke.

Å jakte på ulv er tillatt i Montana og beboere har lov til å drepe ulv som truer deres eiendom.

Ulveforskere i Montana anslår at et er rundt 900 ulver i hele staten.

Ifølge Montana Department of Fish, Wildlife, and Parks (FWP) kan det ta lang tid før man får svar fra laboratoriet om hvilket dyr det er snakk om.

MYSTISK OPPDAGELSE: Forskerne ved Ocean Exploration Trust gjorde i 2016 et uvanlig funn ved Kanaløyene utenfor kysten av California. Video: EVNautilus Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media