<strong>FELT:</strong> Her to ulver som ble skutt 1. januar i Trysil i Hedmark. Foto: Ole Martin Norderhaug
FELT: Her to ulver som ble skutt 1. januar i Trysil i Hedmark. Foto: Ole Martin Norderhaug Vis mer

Ulv og rovdyr

Ulvemotstander i Høyre til angrep på ledelsen

Nestlederen i Trøndelag Høyre går i et åpent brev ut mot partiets rovdyrpolitikk og sier Høyre vil tape oppslutning i distriktene om partiet ikke snur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Kiær sier det er stor frustrasjon i Distrikts-Høyre over ulvepolitikken partiet fører i regjering, skriver VG.

«Jeg har over lang tid vært klar på hvilke skader dagens rovdyrpolitikk påfører den enkelte næringsutøver, lokalmiljøer og distriktene spesielt. (...) jeg mener Høyre taper og vil tape i distriktene hvis man fortsetter å neglisjere eiendomsrett, enkeltmenneskers levevilkår og distrikt», skriver nestlederen i Trøndelag Høyre i sitt åpne brev til partileder og statsminister Erna Solberg. Han sier han ikke har fått gehør når han har tatt opp saken internt i partiet og i sentralstyret.

Kiær mener regjeringen i realiteten har innført et rovdyrreservat når den bare tillot felling av én flokk i ulvesonen, i stedet for de tre som ble foreslått av rovviltnemndene.

Rovdyrpolitisk talsperson Lene Westgaard-Halle i Høyres stortingsgruppe mener Kiærs kritikk er urimelig.

– På årets første dag ble det skutt to ulv i Trysil. Dette er første gang det er skutt ulv gjennom lisensfelling innenfor ulvesonen. Dette viser at regjeringen følger opp Stortingets vedtak så langt de rettslige rammene tilsier, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer