Ulven leker sisten med jegerne

Koppang: Mens jegerne slappet av etter endt jakt på Hanestad i Rendalen lørdag kveld, jaget en ulveflokk sju kviger ut av en innhegning 500 meter unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndagens jakt på de ni ulvene i Østerdalen endte likevel resultatløs.

- Jegerne fikk i dag kontakt med et par ulver i Imsdalen, men de kom ikke på skuddhold. Det var for tett vegetasjon på stedet, sier medierådgiver Svein Nic. Norberg i Direktoratet for naturforvaltning (DN).

Leker sisten

Ifølge Norberg ble jakten søndag lagt opp etter at det som mest sannsynlig var Koppangflokken, skremte sju kviger ut av en innhegning på Hanestad i Rendalen lørdag kveld. Jegerne som jakter ulv i Østerdalen bor bare noen få hundre meter unna. Ulveflokken etterlot seg gode spor rett ved innhegningen der kvigene sto.

Jegerne dro ut med snøscootere like etter klokken 9 søndag morgen, men hadde ved mørkets frembrudd, omkring klokken 17.30, ikke lykkes i å skyte ulv.

En av kvigene som ble skremt ut, var søndag ettermiddag ikke kommet tilbake, melder NRK Hedmark.

Hindret av været

Fredag og lørdag satte været en stopper for jakten på gråbein i Østerdalen. Fredag var snøen hard, slik at jegerne lagde for mye bråk i forsøket på å omringe dyrene. Lørdag var det vinden som skapte problemer da ulvesporene blåste bort. Ifølge Norberg var derimot forholdene ideelle for ulvejakt søndag.

- Det er mildt, delvis overskyet og oppholdsvær. Men jegerne ønsker seg sporsnø, sier Norberg.

Jaktlaget vil ifølge Norberg fortsette jakten mandag, men kommer til å ta en uke fri i forbindelse vinterferien.

Hvis jegerne ikke har lykkes med jakten til da, vil Imsdalsparet og de sju ulvene i Atndalen få en ukes fri hvor de slipper å leke sisten med ulvejegerne i Østerdalen.

(NTB)

NÆRKONTAKT:Jaktleder Leonhar Mikalsen omringet av pressen utenfor hovedkvarteret på Hanestad forleden