Ulvestriden:

Ulven på Hadeland har kostet minst 9 millioner

Oppland fylke har brukt minst ni millioner kroner på ulvens herjinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRAN (Dagbladet): - Det er mange dyr her som har lidd en forferdelig død, sier Sven Erik Rasmussen, bonde og leder for Gran Sauebeitelag.

Nesten 300 sau og lam er tatt av ulv på Hadeland, Toten og Hurdal. Mandag 7. august ble ulven felt ved Bergsund på Østre Toten.

Foreløpige beregninger fra fylkesmannen i Oppland viser at ulven rakk å koste Oppland fylke minst 9 millioner kroner, og at det er forventet at dette tallet vil stige.

Ulvestriden er langt ifra over og beboerne frykter at det samme vil skje igjen.

Sterk kritikk

I mai i fjor ble Arbeiderpartiet, Frp, Høyre og KrF enige om et bestandsmål for ulv. De regionale rovviltnemndene vedtok i fjor høst en samlet lisensfellingskvote på 47 ulv for vinteren 2016-2017, 24 av disse innenfor ulvesonen.

Dette vedtaket ble av flere, blant annet organisasjonen NOAH, klaget til Klima- og miljødepartementet, som reduserte kvoten til 15 ulv og bare utenfor ulvesonen.

Det var da bråket startet. Mange mener nemlig at for mange ulv i ulvesonen fører til utvandring og regjeringens vurdering har møtt sterk kritikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.