Ulven splitter regjeringen

Regjeringen er dypt splittet i ulvesaken. Kommunalminister Odd Roger Enoksen vil skyte ulv, stikk i strid med norsk lov. Miljøvernminister Guro Fjellanger er dypt uenig og forutsetter at Senterpartiet bøyer av. En samlet norsk miljøbevegelse krever at statsminister Kjell Magne Bondevik avklarer saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Miljøvernminister Guro Fjellanger anklager Sp-leder og kommunalminister Odd Roger Enoksen for å være på kollisjonskurs med regjeringen i rovdyrpolitikken. Det betyr at Sps leder og viktigste statsråd uttaler seg i strid med både KrF og Venstre når han går inn for å skyte ulv i Norge.

En uvanlig klar miljøvernminister tok kontakt med Dagbladet i går kveld for å si at kommunalminister Odd Roger Enoksens syn på ulvejakt er helt i strid med regjeringens politikk.

- Hans syn på rovdyrforvaltning er ikke i samsvar med regjeringens syn. Han er nok litt for snar på avtrekkeren nå han går inn for jakt på ulv, sier Fjellanger.

Ikke flertall

Hun reagerer sterkt på et intervju med kommunalministeren i Dagbladet i går, der Enoksen signaliserer vilje til å skyte ulv. - Det er ikke nok ulv i landet til å starte jakt. Vi har ikke nådd bestandsmålene. Ulven skal også i fortsettelsen være underlagt et strengt vern, sier den faglig ansvarlige statsråden for norsk rovdyrforvaltning.

Utvetydig

Fjellanger er uvanlig utvetydig i sin omtale av regjeringspartner Senterpartiet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer