Ulven vant første slag

IMSDALEN: Alt settes nå inn på at ulveparet i Imsdalen like sør for Koppang skal felles før namsretten eventuelt stopper jakta onsdag eller torsdag. Myndighetene stanset inntil videre jakta på Atnadals-flokken for ikke å tilspisse den ekstreme jaktkonflikten ytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet forstår er avgjørelsen om midlertidig stans i jakta på de sju ulvene i Atnadals-flokken tatt i forståelse med ledelsen i Miljøverndepartementet. Ledelsen i departementet, i første rekke ved statssekretær Stein Lier-Hansen, holdes løpende orientert om utviklingen.

Roer ned

Beslutningen, som ble tatt av Direktoratet for naturforvaltning, falt samtidig med at drapstruslene mot jaktleder Leonard Mikalsen ble kjent, angivelig av ekstreme ulvetilhengere.

Ingen ville i går åpent bekrefte at det er en direkte sammenheng mellom truslene og jaktstansen ved Atna. Men rovdyrsjef i DN, Terje Bø, sier til Dagbladet at beslutningen har sin bakgrunn i et ønske om ikke å bidra til at konfliktnivået ytterligere tilspisses.

Ringes inn

Jaktlaget og sporingsekspertene har imidlertid nå funnet få dager gamle spor etter det såkalte Imsdals-paret.

Behovet for å ha et fellingsresultat å vise lokalbefolkningen og den ulvefiendtlige delen av Stortinget dersom jakta stanses seinere denne uka, er stort. Det innrømmer flere av forvaltningens folk overfor Dagbladet.

Siden man har spor å gå etter, og paret i Imsdalen anses som mindre kontroversielt å ta, satser man alt å få skutt disse to ulvene innen namsrettens kjennelse foreligger, trolig torsdag.

Dagbladet kunne selv se faret etter det to dager gamle ulvesporet nederst i Imsdalen i går ettermiddag.

12 jegere var på sporet i hele går, med hjelp fra fire sporingseksperter ledet av fylkesmannens ekspert, Erling Maartmann. Det ble gjort forsøk på å ringe inn ulvene med signalbånd, uten hell.

Fellingsforsøket fortsetter i morgen. Da er det ventet bedre vær, og sjanse for felling anses for relativt stor.

<B>KAMP MOT KLOKKA:</B>Alt settes inn for at ulveparet i Imsdalen like sør for Koppang skal felles før namsretten eventuelt stopper jakta onsdag eller torsdag.