Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulvene får leve

Det dødsdømte ulveparet får leve. Oslo namsrett har bestemt at fellingstillatelsen må trekkes tilbake inntil saka har vært prøvd i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter å ha satt meg grundig i saken var det ikke en vanskelig avgjørelse å ta, sier byfogd Hilde Kolberg Strømme til Dagbladet :på nettet like etter kjennelsen falt i ettermiddag.

Naturvernforbundet og Foreningen Våre Rovdyr klaget miljøverndepartementets beslutning om å drepe ulveparet inn for retten tirsdag, noe som førte til en utsettelse av ulvejakta til i morgen. I går hadde partene et langt rettsmøte og etter kjennelsen i dag er det klart ulveparet får være i fred. Eksperter mener ulvetispa kan være drektig. Naturvernforbundets advokater la stor vekt på at ulvene ikke har gjort skade, og det derfor ikke er grunn til felling.

Vurderer kjennelsen

Miljøverndepartementet kan anke kjennelsen til lagmannsretten. Miljøvernminister Guro Fjellanger har bedt regjeringsadvokaten å vurdere om de skal anke.

- Avgjørelse vil bli tatt i løpet av de nærmeste dagene. Såvidt jeg kan bedømme, har Namsretten lagt vekk på at det bør foreligge en konkret skade før fellingstillatelse kan gis. Dette er et dilemma for oss. Ulveparet befinner seg i et sauerikt område, og det er stor risiko for at de kommer til å gjøre skade på saueflokkene til sommeren, sier Fjellanger til NTB.

Departementet har satt 15. april som frist for at ulvejakten skal være avsluttet.

Departementet ble idømt å betale saksomkostningene til Norges Naturvernforbund og Foreningen Våre Rovdyr.

<B>DØDSDOMMEN UTSATT: Ulveparet får leve en stund til.