Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulveparet til fjells med stort forsprang

Hamar : Ulvejegerne i Stor-Elvdal forholdt seg rolige i dag, etter at ulveparet som skal felles er stukket til fjells. Foreløpig er det uaktuelt for fellingslaget å legge ut på ski i det ulendte terrenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det NTB forstår kan det bli aktuelt å be om tillatelse til å ta i bruk snøscootere for å ta igjen de to ulvene som det er gitt fellingstillatelse på.

- I det lange løp er ulvene sjanseløse. Mens de må bykse seg fram i snøen, har de i realiteten ingen mulighet til å slippe unna godt utstyrte jegere som jakter fra snøscootere, eventuelt helikopter. Såvidt jeg kan forstå, har myndighetene bestemt seg for at ulveparet skal felles - koste hva det koste vil, sier medietalsmann Viggo Ree i Foreningen Våre Rovdyr.

Namsretten

Motstanderne av felling setter sin lit til at namsretten vil finne juridisk grunnlag for å stoppe ulvejakta.

- Det vil være utrolig om namsretten ikke gir oss medhold. Det vil i så fall bety at Bern-konvensjonen ikke dekker vern av truete dyrearter, herunder ulv som ikke har tatt en eneste sau, sier Viggo Ree.

Samtidig påpeker han at det vil være oppsiktsvekkende om namsretten stanser et regjeringsvedtak.

Ulvepsykologi

Mens ulveparet bokstavelig talt er over alle hauger, satt jegerne og representanter for forvaltningen i formiddag i et møte med rovdyreksperten Petter Wabakken.

For nå handler det om ulvepsykologi. Jegerne vil vite mer om hvordan ulven oppfører seg - og kan tenkes å vandre - de neste dagene. Svaret vil langt på vei være avgjørende for strategien videre.

(NTB-Geir Magnusson)