Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulver angrep mor med barnevogn - hunden Tajson ble drept

Angrepet skjedde like utenfor Stockholm.

LEVER UTSATT: Her er hele familien samlet ved en tidligere anledning, mens Ewa var gravid med Ronja. F.v. Sebastian, Ewa og Piotr. Samt hunden Tajson. Foto: MIKAEL AKSAMIT
LEVER UTSATT: Her er hele familien samlet ved en tidligere anledning, mens Ewa var gravid med Ronja. F.v. Sebastian, Ewa og Piotr. Samt hunden Tajson. Foto: MIKAEL AKSAMIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Småbarnsmoren Ewa og hennes samboer Piotr er dypt rystet etter at hun i dag tidlig ble angrepet av to ulver mens hun var på tur med datteren Ronja (16 md.) og hunden Tajson hjemme i Bergshamra, bare 45 minutters kjøretur fra Stockholm.

- Den ene ulven bet tak i Tajsons nakke bare ti meter fra Ewa, og forsvant inn i skogen med ham, forteller Piotr til Expressen.

Den andre ulven løp i retning Ewa og Ronja - men småbarnsmoren lyktes i å skremme den bort.

- Hun beskyttet seg med barnevogna og tok opp datteren vår, som skrek og gråt. Da løp ulven av gårde, sier barnefaren.

I sjokk Piotr forteller at samboeren var i sjokk da hun kom hjem til huset med datteren og fortalte hva som var skjedd. Han fikk varslet politiet.

Nå har viltnemnda funnet rester av Tajson inne i skogen, et par hundre meter fra der angrepet skjedde. Det feier bort all tvil om hva slags dyr som står bak.

- Det var ulver som angrep hunden, slår Hanna Dittrich Söderman ved länsstyrelsen fast.

Til Aftonbladet sier hun at bremsespor på åstedet bekrefter at den ene ulven var på vei mot Ewa.

Velkjent Det er velkjent at ulver ferdes i området nordøst for Stockholm, forteller familievennen Mikael Aksamit til Dagbladet.

- Jeg var og besøkte dem for et par måneder siden, og det var tydelige ulvespor i snøen, sier Aksamit, som er Ronjas gudfar.

- Men ingen har trodd at de ville angripe, legger han til.

Det dreier seg trolig om dyr fra det såkalte Rialareviret. Flokken består av en hann og en hunn samt ungulver som ble født i fjor; det var første gang på 170 år at ville ulver ble født i distriktet.

Hunnen er utstyrt med en sender. Overvåkingsdataene forteller at hun ikke tok del i angrepet.

TATT AV ULV: Wachtelhunden Tajson ble tatt av ulvene under angrepet. Nå er det funnet levninger etter hunden i skogen. Foto: MIKAEL AKSAMIT
TATT AV ULV: Wachtelhunden Tajson ble tatt av ulvene under angrepet. Nå er det funnet levninger etter hunden i skogen. Foto: MIKAEL AKSAMIT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media