Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkfunn i Finland:

Ulver holdt fanget - brukt til avl med hunder

Politiet mistenker at flere av ulvene ble holdt som kjæledyr. Da de slo til, fant de mer enn 60 dyr i bur.

FANGET: Ulvene ble holdt skjult, enkelte av dem uten tilgang til mat og vann. Foto: Politiet
FANGET: Ulvene ble holdt skjult, enkelte av dem uten tilgang til mat og vann. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Finland har gjennomført en omfattende etterforskning, etter at de tidligere i år gjorde oppsiktsvekkende funn i Loppis, Vaalimaa, Orimattila og Högfors. Flere personer er pågrepet og nå siktet for å ha importert ulver til landet.

Disse skal så ha blitt brukt til å avle fram hybrider mellom hunder og ulver, skriver Yle. I løpet av sommeren skal det vurderes om det blir tatt ut tiltale mot de åtte siktede i saken.

Lovbruddene, som blant annet involverer brudd på dyrevelferdsloven og smugling, skal ifølge kringkasteren ha funnet sted mellom juni 2016 og januar 2019. Da politiet endelig slo til, fant de over 60 dyr.

Holdt som kjæledyr

En person er ansett som hovedmannen bak avlen. Mannen skal ha vært bosatt i Loppis, hvor han sørget for at krysningene mellom hunder og ulver kom til verden.

Politiet sier til Yle at de mistenker flere av ulvene ble holdt som kjæledyr. Anne Hietala ved politiet i Helsingfors forteller at ulvene kan ha blitt brukt for å få avlet fram hybrider som er så nær ulv som mulig. Hun sier samtidig at politiet mistenker at det finnes flere tilfeller av mennesker som driver med lignende dyrehold i landet.

Det var et tips som gjorde at aksjonen mot ulvebanden fant sted. Informasjonen om privatpersoner som hadde en ulv hjemme i huset sitt i Högfors skulle imidlertid vise seg å bli starten på noe langt større.

Gjemt i mørke rom

Etterforskningen avdekket til sammen fire ulver som var smuglet inn i landet fra Russland. En av disse hadde endt opp i boligen i Högfors, mens de tre andre var fraktet til to forskjellige adresser i nærheten.

To av dyrene ble funnet i et mørkt rom, hvor det ifølge politiet luktet kraftig av avføring og urin. Ingen av dem skal ha hatt tilgang til mat eller vann.

Da etterforskningen etter hvert ledet til en gård i Loppis, måtte politiet sperre øynene ytterligere opp. Rundt omkring på eiendommen fant de ifølge HBL til sammen 64 dyr. Blant dem var både hybrider og ulver - 30 av dem måtte avlives.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!