Sjokkfunn i Finland:

Ulver holdt fanget - brukt til avl med hunder

Politiet mistenker at flere av ulvene ble holdt som kjæledyr. Da de slo til, fant de mer enn 60 dyr i bur.

FANGET: Ulvene ble holdt skjult, enkelte av dem uten tilgang til mat og vann. Foto: Politiet
FANGET: Ulvene ble holdt skjult, enkelte av dem uten tilgang til mat og vann. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Finland har gjennomført en omfattende etterforskning, etter at de tidligere i år gjorde oppsiktsvekkende funn i Loppis, Vaalimaa, Orimattila og Högfors. Flere personer er pågrepet og nå siktet for å ha importert ulver til landet.

Disse skal så ha blitt brukt til å avle fram hybrider mellom hunder og ulver, skriver Yle. I løpet av sommeren skal det vurderes om det blir tatt ut tiltale mot de åtte siktede i saken.

Lovbruddene, som blant annet involverer brudd på dyrevelferdsloven og smugling, skal ifølge kringkasteren ha funnet sted mellom juni 2016 og januar 2019. Da politiet endelig slo til, fant de over 60 dyr.

Holdt som kjæledyr

En person er ansett som hovedmannen bak avlen. Mannen skal ha vært bosatt i Loppis, hvor han sørget for at krysningene mellom hunder og ulver kom til verden.

Politiet sier til Yle at de mistenker flere av ulvene ble holdt som kjæledyr. Anne Hietala ved politiet i Helsingfors forteller at ulvene kan ha blitt brukt for å få avlet fram hybrider som er så nær ulv som mulig. Hun sier samtidig at politiet mistenker at det finnes flere tilfeller av mennesker som driver med lignende dyrehold i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.