Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
DØDE: Tirsdag ettermiddag fikk nødetatene en melding om at en ett år gammel gutt hadde falt i Geirangerelva. Politiet har nå bekreftet at gutten har omkommet. Vis mer

Ulykka i Geiranger: - Sjokk og gru

En snart to år gammel gutt falt i en elv i Geiranger tirsdag ettermiddag og ble seinere funnet omkommet. Bygda er sterkt preget etter ulykka, forteller ordfører Jan Ove Tryggestad. Han ber turister være ekstra årvåkne.

Det ble i 16-tiden meldt at gutten hadde falt i en sideelv til Geirangerelva. Det ble iverksatt en omfattende redningsaksjon med hjelpemannskaper og frivillige, men han ble seinere funnet omkommet av en elveredningsgruppe litt etter klokka 21.30.

Politiet forteller at det er for tidlig å konkludere med dødsårsak, men bekrefter at han falt fra ei bru i området. Også hans mor havnet i vannet og skal ha blitt tatt av strømmen og ført nedover elva i over hundre meter før hun ble reddet opp av ansatte på Union Hotell, skriver TV 2.

Dagbladet snakker med ordfører i Stranda kommune, Jan Ove Tryggestad (Sp), da han er på vei til Geiranger onsdag formiddag. Han forteller at bygda er sterkt preget etter ulykka.

- Gårsdagen var preget av sjokk og gru. Hendelsen fikk verst tenkelig utfall, og vil berøre bygda i mange dager framover, sier han.

- En påminnelse

Kommunens tilgjengelige ressurser fra det psykososiale kriseteamet er satt inn for å ta var på guttens pårørende, som var turister i bygda. Det er først og fremst dem vi må tenke på i denne situasjonen, understreker Tryggestad.

KRAFTIG VANNFØRING: Hjelpemannskaper søkte i elva tirsdag ettermiddag og kveld. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix
KRAFTIG VANNFØRING: Hjelpemannskaper søkte i elva tirsdag ettermiddag og kveld. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix Vis mer

- Dette er fryktelig tragisk for dem som har blitt rammet, men det er likevel en påminnelse om at naturen noen ganger er brutal. Dessverre gikk det utover et lite barn i dette tilfellet, sier han.

Dagbladet kunne tirsdag ettermiddag og kveld skrive at redningsarbeidet var preget av dårlig sikt og kraftig vannføring i elva. Det var mye støy og mannskap i området, noe som skapte en trykket stemning.

- Vi bistår med dykkere i vannet, tre luftambulanser og flere redningsbåter, sa Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til Dagbladet tirsdag.

- Nesten årlig

Tryggestad forteller at det har skjedd ulykker i Geirangerelva flere ganger tidligere, og at det i en periode nesten falt personer uti årlig.

- Men de siste åra har vi ikke sett så mange slike hendelser. For ei tid tilbake iverksatte vi en rekke tiltak mot dette, blant annet ved å bygge tryggere stier og sette opp nødvendig skjerming langs elva. Vi har også hatt fokus på å gi reisende tilstrekkelig informasjon om området, og hva slags farer som kan lure. Det har hatt en positiv effekt, sier han.

GEIRANGER: Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte like før klokka 15 om et snøskred over Fylkesvei 63 i Geiranger. Politiet opplyser også om at skredet er ca. 100 meter bredt og 5 meter høyt. Video: Sander Mossberg Hjelle Vis mer

- Så du vil betegne området som godt nok sikra?

- Ja, området er godt nok sikra, men naturen er fortsatt krevende med bratte fjell og voldsomme elver. Det er ikke mulig å sikre dette mer tilstrekkelig med gjerder og liknende.

Ber turister være årvåkne

Svært mange nordmenn har oppgitt at de vil besøke de populære turperlene i sommer som følge av Norgesferie, blant dem Geiranger. NRK har snakket med Mari Gjørva, som er bosatt i bygda. Hun forteller at det krydde med turister denne dagen. Mange skal ha gått langs elva på begge sider.

Nå ber ordføreren turister være ekstra årvåkne.

- Folk fra hele landet har kommet hit for å bevitne det ville og det vakre, og det er fullbooket på hoteller og campinger nå. Det er vår ambisjon om at alle som kommer føler seg trygge, noe de har grunn til å gjøre, men det er viktig at turister også tenker seg nøye om, sier Tryggestad.

- Det vil bli stor ferdsel i området i sommer, og man må da vise hensyn, være ekstra årvåken og følge med. Hvis alle gjør dette, går det bra, legger han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!