Ulykke avslørte kannibal-drap

Da bilen krasjet, flyktet to menn fra ulykkesstedet. Igjen lå et lik. I avhør avdekket russisk politi nok en grufull forbrytelse.

RYSTER RUSSLAND: Trafikkulykken utenfor St. Petersburg ledet politiet til to drap - det ene mer grufullt enn det andre. Her sentrum av St. Petersbrug. Foto: NTB
RYSTER RUSSLAND: Trafikkulykken utenfor St. Petersburg ledet politiet til to drap - det ene mer grufullt enn det andre. Her sentrum av St. Petersbrug. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I morgentimene lørdag 20. november krasjet en bil inn i et autovern på en motorvei nord for St. Petersburg. De tre personene som var i bilen, flyktet fra stedet.

Igjen på motorveien lå liket av en mann i 50-åra, men mannen døde ikke i ulykken: Han ble drept kvelden i forveien.

Russisk politi slo drapsalarm og begynte jakten på de tre mistenkte.

To dager seinere har saken tatt en grufull vending som sjokkerer Russland.

BRUTALT: En menneskerettsgruppe i Russland som heter gulagu.net har delt masse videoer med flere medier som viser hvordan innsatte i russiske fengsler systematisk skal ha blitt torturert av fengselsbetjenter i en årrekke. Dagbladet har kun valgt å publisere sensurerte bilder fra videoen. Vi advarer mot sterke bilder. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen og Magnus Paus Vis mer

Avdekket i avhør

Ikke lenge etter ulykken lørdag, pågrep politiet tre personer. To er siktet for drap, den tredje for medvirkning. I avhør innrømmet alle tre å ha hatt befatning med drapet på mannen i 50-åra, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfaks.

De tre personene, alle menn, skal ha forklart at de havnet i en konflikt med avdøde i en sentrumsnær bydel i St. Petersburg fredag kveld. Konflikten skal så ha blitt voldelig, hvorpå den hovedmistenkte i saken skal ha knivdrept mannen i 50-åra.

Deretter skal de tre siktede ha plassert liket av den drepte i bagasjerommet på en bil. Målet var å kvitte seg med liket i skogen nord for St. Petersburg, skal de tre ha forklart til politiet.

Så sa den hovedmistenkte plutselig noe som fikk politiet til å sperre øynene opp, ifølge den St. Petersburg-baserte nettavisa 47 News.

DRAP: I januar 2020 hadde russiske Vera Pektheleva nylig gjort det slutt med kjæresten og var innom leiligheten hans for å hente tingene sine. Men hun kom aldri ut igjen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Drepte forgjeves»

«Generelt liker jeg å drepe folk», skal den hovedmistenkte mannen ha sagt i avhøret.

Opplysningene blir sitert av store russiske medier som Gazeta.ru og Lenta.ru, og skaper store overskrifter.

«Forresten - jeg drepte han i Sosnovka-parken forgjeves», skal siktede ha lagt til.

«Hvorfor forgjeves?», skal politiet så ha spurt ham.

«Det viste seg at han var smakløs», skal han ha svart.

HEMMELIGE BILDER: Russland har frigitt tidligere hemmeligstemplede bilder av verdens største atombombeeksplosjon. Video: Sovjetunionen Vis mer

- Innrømmer kannibalisme

Deretter skal den hovedmistenkte ha beskrevet i detalj hvordan han i september i fjor knivdrepte en 38 år gammel aksjemekler i Sosnovka-parken i utkanten av St. Petersburg.

Motivet?

Kannibalisme, skriver 47 News.

Liket av 38-åringen lå fordekt i et rør i parken. 38-åringen ble knivstukket flere ganger og en av kroppsdelene hans var skåret av.

Denne kroppsdelen skal gjerningsmannen så ha tilberedt og spist.

- Jeg prøvde det, men likte det ikke, skal gjerningsmannen ha sagt i avhøret.

Nå er han også siktet for dette drapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer