Ulykke eller forbrytelse?

Politiet vil kartlegge nærmere hva som skjedde i de siste minuttene av festen der den forsvunnede Magnus Stangeby Hasleto (19) deltok forrige lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har identifisert og avhørt en del av gjengen som skal ha truet Magnus Stangeby Hasleto (19) før han forsvant i Sandvika natt til 22. desember, men politiet demper betydningen av dette sporet. Politiet karakteriserer truslene som skal ha blitt satt fram mot 19-åringen under festen som «en mindre tildragelse».

Politiavdelingssjef Tom Søreide i Asker og Bærum politidistrikt sier til NTB at politiet nå prioriterer blant annet å kartlegge hva som skjedde de siste minuttene av festen. Søreide sier at politiet fredag ikke har holdepunkter for å utelukke at Magnus Stangeby Hasletos forsvinning kan skyldes en ulykke.

Dykkere søker

Fire dykkere fra Oslo brann- og redningsetat fortsatte fredag søket i Sandvikselva i Bærum. Dykkerleder Erik Halvorsen sier til NTB at sikten i elva har vært god under hele søket. Strømforholdene i den isdekte elva er gunstige, men jobben er likevel så fysisk krevende for dykkerne at de fredag avløste hverandre etter øk ter på ca. en halv time.

Folk som fredag passerte gangbroen som forbinder gamle og nye Sandvika, stoppet og fulgte dykkerne mens de saget hull i isen. Dykkernes undervannslykter viste til enhver tid hvor de befant seg under isen.

- Vi vet ikke hva vi skal tro. Politiet må ha en vanskelig jobb. Kan det ha skjedd en ulykke, eller har det skjedd noe kriminelt? undret Cato Knudsen - en av de mange som stoppet på gangbroen og fulgte dykkernes søk.

200 loggført

Politiavdelingssjef Tom Søreide bekrefter overfor NTB at politiet har loggført 200 av de 300-500 ungdommene som man antar deltok på festen i BI-kjelleren i Sandvika natt til lørdag 22. desember.

Han opplyser at festlokalene er gjennomsøkt på nytt, det samme er Hasletos bolig. Fredag konsentrerte politiet ressursene om å ta imot og analysere tips og foreta avhør.

Politiet vil vite mer om hva som skjedde de siste 15 minuttene før festen ble avblåst. Politiet mener å være sikre p å at 40-50 festdeltakere var i lokalene helt fram til festslutt.

Søreide bekrefter at Magnus Stangeby Hasleto sist ble sett av et kvinnelig vitne mellom klokken 03.30 og 03.45 natten han forsvant. Vitnet kjenner ifølge Søreide 19-åringen «delvis». Hun skal ha sett Magnus Stangeby Hasleto gi ei jente «en nattaklem». Vitnet så deretter at Hasleto snudde seg i retning festlokalet, men så ikke om han gikk inn i festlokale før hun selv forlot stedet i en bil. Jenta som fikk klemmen ble etterlyst torsdag.

  • Etterforskerne hadde fredag også gått gjennom flere overvåkingstaper, uten å oppdage spor av den savnede 19-åringen.

    (NTB)

UTEN RESULTAT: Letingen etter den savnede Magnus Stangeby Hasleto har heller ikke i dag gitt noe resultat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer