Ulykke i militærleir

Feltvogn med sju personer kjørte av veien på Heistadmoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har i morges vært en ulykke på skytefeltet i militærleiren Heistadmoen ved Kongsberg, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt. Sju personer var involvert.

- Det var ei feltvogn, en Mercedes Gelenderwagen, som kjørte av veien og inn i en fjellnabb. Én er skadd, mens en annen er lettere skadd, opplyser Magne Lie, operasjonsleder ved politidistriktet, til Dagbladet.

De to skadde er fraktet til sykehus, mens de resterende fem er fraktet til legevakta for en sjekk. Alle de involverte befant seg i kjøretøyet, som kjørte inne på militærleirens skytefelt.

- Én soldat er alvorlig skadd og er fraktet til sykehus i helikopter, mens en annen er fraktet bort i ambulanse. De andre soldatene skal være uskadd, sier stabssjef Thor Gjelseth ved Heistadmoen til NTB.

Ifølge Gjelseth er soldatene hundeførere fra Rygge i Østfold. De hadde vært og luftet hunder og var på vei tilbake da ulykken skjedde.

Politiets etterforskere har undersøkt ulykkesstedet på jakt etter årsaken til hendelsen.

- Våre folk har nå avsluttet undersøkelsene der oppe. Sak blir opprettet på vanlig vis, sier operasjonsleder Lie til Dagbladet.