Ulykke på Tusenfryd

Et småfly på en barnekarusell falt i bakken på Tusenfryd i ettermiddag. To barn satt i flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen av barna er fysisk skadd, men som en ren rutine er de nå tatt hånd om av våre ansatte som arbeider med førtsehjelp, sier Tusenfryd-direktør Linda Bernander Silseth til Dagbladet.no

De to barna, en gutt og en jente, satt i attraksjonen «Småflyene» som tar mellom 20 og 22 barn på hver tur. Apparatet er et av Tusenfryds mest populære blant de yngre barna. Ulykken skjedde ved 16-tida.

Opp og ned

Småflyene går rundt en akse, og barna kan selv føre flyet opp og ned i luften med en spak. Flyene kan heises helt opp i fire meters høyde over bakken. Under er det asfalt.

Det er uklart hva årsaken til dagens ulykke er.

- Flyet brakk av en vinsj og falt rett i bakken, forteller øyenvitner til Dagbladet.no

Godkjent av Veritas

Apparatet «Småflyene» ble sist undersøkt og godkjent av Veritas 28. april i år.

- Hadde ikke apparatet blitt godkjent hadde vi aldri satt det i drift, sier Bernander Silseth.

Hver dag før parken åpner blir alle de 35 attraksjonene i Tusenfryd sjekket av parkens tekniske stab. Politiet i Follo vil nå overta etterforskningen av ulykken. Attraksjonen «Småflyene» er stengt inntil videre.

Andre ulykke på ett døgn

Ulykken på Tusenfryd kommer under ett døgn etter at seks barn ble skadd i en attraksjon i den svenske fornøyelsesparken Liseberg. Et av barna, en jente ble kjørt til sykehus med skader i ryggen og nakken. Barna satt i et apparat kalt «Froskehoppet», som falt rett i bakken fra seks meters høyde. «Froskehoppet» finnes også på Tusenfryd, men er ikke stengt som følge av ulykken i Sverige.

Populær park

Tusenfryd ligger i Ås kommune, litt sør for Oslo i Akerhus fylke. Parken er Norges nest mest populære turistmål. Fjoråret var rekordår da 538 000 mennesker løste billett i parken. Parkens gjester oppfatter Tusenfryd som en trygg park. En undersøkelse gjennomført av fornøyelsesparken ga en score på 4,7 av 5 mulige blant publikum.

I PARKEN:</B> Tusenfryd-direktør Linda Bernander Silseth ankom parken i ettermiddag for å ta seg av de som er involvert i ulykken. Hun samarbeider nå med politiet om etterforskningen.
FALT I BAKKEN</B> Dette apparatet falt i bakken på Tusenfryd i ettermiddag. Ingen av barna på bildet er involvert i dagens hendelse.