Ulykke under romskipbygging et mysterium

Tre døde under en rutinetest i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Byggingen av verdens første romskip for kommersielle romferder har ikke gått som planlagt. Den mest alvorlige hendelsen på verkstedet til byggerne Scale Composites skjedde i juli i fjor, da tre personer ble drept og tre ble skadd i en eksplosjon.

En granskningsrapport som kom i forrige uke slår fast at ulykken skjedde da arbeiderne observerte en rakettest bak et gjerde i Mojave-ørkenen i California, ifølge nyhetsbyrået AP.

Rapporten kommer om lag en måned etter at Scaled Composites fikk en bot for fem brudd på arbeidsmiljølovgivning i forbindelse med den dødelige ulykken.

Romturisme

Scaled arbeider med prestisjeprosjektet til milliardær Richard Branson og selskapet Virgin Galactic, romskipet SpaceShipTwo.

Richard Branson og selskapet Virgin Galactic har tidligere uttalt at de håper å frakte romturister med romskipet allerede i 2010. Scaled og sjefsdesigner Burt Rotan utviklet først SpaceShipOne, som utførte den første private romferden i 2004.

Se bildeserie fra lanseringen av SpaceShipTwo i januar.

Ulykken skjedde under en test dinitrogenoksid, også kjent som lystgass. Rutinetesten var en del av utviklingen av en hybrid-rakettmotor for SpaceShipTwo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer