Ulykke var overdose?

Politiet etterforsker nå om en 27 år gammel mann som ble behandlet for klemskader på Heidrun-feltet i februar, døde av en dose morfin han fikk av sykepleieren på plattformen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at vi undersøker om dødsfallet skyldes morfinen mannen fikk mot smertene, sier politiførstebetjent Kjell Knudsen hos politiet i Kristiansund. - Vi holder alle muligheter åpne, men i obduksjonsrapporten anbefaler obdusenten at en sakkyndig blir oppnevnt for å vurdere om mannen døde av morfinen, sier Knudsen.

Ikke synlige skader

- 27-åringen arbeidet i toppen av et boretårn. Det finnes ikke øyenvitner til ulykken, men han skal ha kommet i klem i noen hydraulisk-drevne arbeidsverktøy som løfter borerørene på plass, sier informasjonssjef Hans-Aasmund Frisak hos Statoil.

- Vi får ikke den endelige obduksjonsrapporten før tidligst 18. august, og vil ikke uttale oss om dødsårsaken. 27-åringen jobbet for borekontraktorselskapet Procon Drilling da han pådro seg klemskadene 14. februar i år.

Gransket

Statoil, som er operatør på olje- og gassfeltet Heidrun, nedsatte en intern granskingskommisjon. Den konkluderte med at 27-åringen hadde blitt heist opp i et boretårnet for å ta ut én lengde borerør.

En misforståelse mellom ham og personen som kjørte rørhåndteringsmaskinen, kan ha ført til ulykken der 27-åringen sannsynligvis ble klemt mellom rørbehandlingsmaskinens rørløfter og oppstablete rør.

Ulykken ble umiddelbart meldt til Hovedredningssen-tralen. Men på grunn av sterk vind tok det seks timer før et redningshelikopter kunne fly fra Ørlandet flystasjon.