ULYKKESSTEDET: Redningspersonnell rykket lørdag kveld ut etter melding om en badeulykke i 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad. To gutter var brakt opp etter å ha ligget under vann i et ukjent antall minutter. I dag sier politiet at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en opplæringssituasjon. Foto: Johnny Larsen / NTB scanpix
ULYKKESSTEDET: Redningspersonnell rykket lørdag kveld ut etter melding om en badeulykke i 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad. To gutter var brakt opp etter å ha ligget under vann i et ukjent antall minutter. I dag sier politiet at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en opplæringssituasjon. Foto: Johnny Larsen / NTB scanpixVis mer

- Ulykken skal ha skjedd under en opplæringssituasjon

En 15-åring døde og tilstanden til en 16-åring er fortsatt kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to guttene på 15 og 16 år som på lørdag var involvert i en badeulykke ved tredje dam i Bjørndalen i Fredrikstad skal ifølge politiet ha holdt på med svømmeopplæring.

- Det har vært spekulasjoner om at de skal ha hoppet fra fjellet, men gjennom vitneavhør har det kommet fram at ulykken skal ha skjedd i en opplæringssituasjon i forbindelse med svømming, sier krimsjef i Østfold-politiet, Ivar Prestbakken til Dagbladet.

Prestbakken sier situasjonen skal ha vært komplisert da den ene gutten ikke kunne svømme. Politiet er fortsatt ikke ferdige med vitneavhør, og håper de skal få et komplett bilde av hva som faktisk skjedde lørdag kveld.

- Vi er fortsatt i en ganske tidlig fase. Vi er ikke i mål med vitneavhørene, og vi ønsker å kunne klargjøre for de pårørede hva som faktisk skjedde, sier Prestbakken.

Det er dermed ikke klart hvem av guttene som ikke kunne svømme.

Sendt til obduksjon Den avdøde 15-åringen ble ifølge Fredrikstads Blad sendt til Rettmedisinsk institutt i dag.

- En obduksjon vil finne sted i løpet av morgendagen tenker jeg, sier Prestbakken til Dagbladet.

Tilstanden til 16-åringen skal fortsatt være kritisk.

- Vi har ikke fått noen oppdatering foreløpig, så vi forholder oss til den informasjonen vi hadde tidligere, at han er i en alvorlig tilstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LA NED BLOMST: Rebecca Marsell (16) fra Fredrikstad var klassevenninne med den avdøde 15-åringen. Her legger hun blomst på ulykesstedet i tredje dam i Bjørnsdalen søndag kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LA NED BLOMST: Rebecca Marsell (16) fra Fredrikstad var klassevenninne med den avdøde 15-åringen. Her legger hun blomst på ulykesstedet i tredje dam i Bjørnsdalen søndag kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Politiet ser ikke på hendelsen som en straffesak og etterforsker den som en tragisk ulykke.

- En kjempesnill gutt Seint i går kveld da Dagbladet kom til ulykkesstedet var 16 år gamle Rebecca Marsell der for å legge ned blomster til minne om den omkomne 15-åringen.

Hun gikk i samme klasse som 15-åringen ved Kvernhuset ungdomsskole. 

- Han var en kjempegrei og snill gutt som alle i klassen likte godt. Da klassen fikk vite hvem som hadde dødd, ble alle utrolig lei seg. Og det er blitt lagt ut massevis av meldinger og støtteerklæringer på Instagram og sosiale medier, sier hun.

Rebecca og faren bor 200 unna der badeulykken skjedde. Ifølge henne er det blitt mer og mer vanlig med ungdom som bader og fester ved dammen. Og mange av ungdommene hopper fra klippen der de to søskenbarna badet. Hun kjenner ikke til hva som skjedde lørdag kveld, men sier alle i klassen er berørt av hendelsen.

- Jeg har ingenting vondt å si om han. Det er bare så utrolig trist. Vi skulle ha avslutningsfest på onsdag. Nå vet vi ikke hva som skjer, sier hun.

Orienterte elevene Skoleledelsen skal ifølge Fredrikstad Blad i dag ha orientert elevene om den tragiske ulykken. På Kvernhuset ungdomsskole sjal det ha blitt tent lys, lagt ned blomster og blitt flagget på halv stang.

De to guttene skal ha vært søskenbarn. Familien befinner seg nå i en trist situasjon og ville ikke snakke med media da Dagbladet tok kontakt i går.

KRIMSJEF: Politioverbetjent Ivar Prestbakken sier til Dagbladet at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en opplæringssituasjon. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
KRIMSJEF: Politioverbetjent Ivar Prestbakken sier til Dagbladet at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en opplæringssituasjon. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer