Torghatten-ulykken i 1988

Ulykken som endret alt

Kvelden 6. mai 1988 venter Randi Husø på ektemannen som aldri kommer hjem. Borghild Hagh mister fem nære familiemedlemmer. Flyulykken i Brønnøysund glemmes aldri.

«TORGHATTEN»: Kvelden 6. mai 1988 blir det slått katastrofealarm ved flyplassen i Brønnøysund. Tårnet har vært i kontakt med Widerøes kveldsflyvning som er på vei fra Trondheim på vei til Bodø. Regissør og Dagbladet-journalist Gunnar Sohlberg Hagen har laget film om hvordan dette påvirket de etterlatte og folk som i en eller annen sammenheng ble påvirket av ulykken. Video: Polarfox/ iHagen Siesta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kvelden 6. mai 1988 står en 14 år gammel gutt og filmer Widerøes kveldsflyging fra Værnes til Bodø når flyet mellomlander i Namsos.

I flyet er det 33 passasjerer og tre ansatte. Det er konfirmasjonshelg over hele Norge og mange av passasjerene er på vei for å feire sine slektninger. Fra Namsos skal flyet videre til Brønnøysund, Sandnessjøen og Bodø, men på vei mot Brønnøysund får flyet problemer med tåke og dårlig sikt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer