HEVET: Båten som kantret på Yangtze-elva mandag kveld er hevet. Kinesiske myndigheter sier håpet er ute for å finne overlevende. Foto: Andy Wong / AP
HEVET: Båten som kantret på Yangtze-elva mandag kveld er hevet. Kinesiske myndigheter sier håpet er ute for å finne overlevende. Foto: Andy Wong / APVis mer

Ulykkesbåten i Kina er snudd

Kinesiske myndigheter sier det ikke er mulighet for å finne flere overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter har snudd ferja som kantret på Yangtze-elva mandag kveld. De sier det ikke er mulighet for å finne flere overlevende.

Det betyr at 442 personer kan være omkommet i det som trolig er den verste båtkatastrofen i Kina på nesten 70 år. 456 personer var om bord i turistbåten da den ble rammet av storm og kantret, og kun 14 personer er berget.

Det offisielle dødstallet økte til 82 i løpet av torsdagen, men Kinas transportminister sa at det ikke er håp om å finne flere overlevende.

- I en situasjon hvor den samlede vurderingen er at det ikke er sjanse for at folk er live, kunne vi starte arbeidet med å snu båten, sa Xu Chengguang på en pressekonferanse.

Forberedt på det verste Mesteparten av den 76 meter lange og fire dekk høye båten er fortsatt under vann, men redningsarbeiderne har fått snudd den slik at den ligger riktig vei. Taket på båten har fått store rifter og bulker.

Dykkere har finkjemmet ferja lugar for lugar uten å finne flere overlevende. De over 1.200 pårørende som er ankommet ulykkesstedet i Jianli, har innsett at alt håp trolig er ute.

- Vi er allerede mentalt forberedt, sa den 33-år gamle datteren til en av båtens passasjerer.

Lover innsyn Myndighetene i Beijing lovet torsdag at de ikke skal holde tilbake noen informasjon fra etterforskningen av ulykken.

Slektninger av båtpassasjene har fra før bedt regjeringen om å oppgi navnene på de overlevende, og de har også krevd svar på hvorfor de fleste som ble reddet var besetningsmedlemmer.

Båtens kaptein og hovedmaskinist ble tirsdag pågrepet og avhørt av politiet, og de har siden sittet i varetekt. En innledende gransking har konkludert med at skipet ikke var overlastet og hadde nok redningsvester om bord.

(NTB)