Ulykkesbilen holdt 198 km/t

Fem personer døde i Eiksundtunnelen. Nå er analysen av ulykken klar.

EKSTREM FART: Mercedesen med fire unge menn fra Ørsta holdt rundt 198 km/h da den krasjet med en Transporter i Eiksundtunnelen i juni i år. Dagen etter ulykken samlet flere hundre unge seg til sørgestund ved inngangen av tunnelen. Foto: John Terje Pedersen
EKSTREM FART: Mercedesen med fire unge menn fra Ørsta holdt rundt 198 km/h da den krasjet med en Transporter i Eiksundtunnelen i juni i år. Dagen etter ulykken samlet flere hundre unge seg til sørgestund ved inngangen av tunnelen. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statens Vegvesens ulykkesanalysegruppe har nå ferdigstilt rapporten om dødsulykken i Eiksundtunnelen i Ørsta 28. juni, der fem personer omkom.

Den viser at Mercedesen med fire unge menn fra Ørsta holdt om lag 198 km/t da bilen kom over i skrens og traff en møtende bil.- De hadde en voldsom fart. Det var nok litt overraskende for oss også at farten var så høy. Det er nok adrenalinet hos de unge bilførere som har medvirka til dette, sier lensmann i Ulstein og Hareid, Odd Kulø, til Dagbladet.

VinterdekkHan forteller til Dagbladet at årsaken til ulykken nå er bestemt til tre faktorer, etter at politiets etterforskning er sammenstilt med Vegvesenet sin rapport.

- Årsaken er en kombinasjon av høy fart, dekkutrusting og kjøring på den gule linja i veibanen, sier Kulø.

Mercedesen hadde vinterdekk uten pigger.

- Det er ikke ulovlig, men det er ikke spesielt gode dekk på sommerføre, sier Kulø.

Merker i veibanen i Eiksundtunnelen viser at Mercedesen har kjørt på den gule linja i veien.

- Den kan ofte være litt glatt, sier Kulø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.