Ulykkesdag på norske veier

Ni personer skadd i én ulykke i Flekkefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har vært nok en dag med alvorlige ulykker på norske veier.

Totalt ni personer er skadd i en trafikkulykke langs E39 nord for Flekkefjord tirsdag kveld.

- Det er totalt ni personer som er skadd og som er fraktet til ulike sykehus på ulike måter, men jeg har ennå ikke fått inn full oversikt over skadesituasjonen, opplyser operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt til NTB.  Han sier at det foreløpig ser ut til å være en møteulykke mellom to kjøretøy.

Kjedekollisjon

I Skien ble en person brakt til sykehus med alvorlige skader etter en kjedekollisjon i 15-tida i ettermiddag.

Fire biler var involvert i ulykken, som skjedde på Elstrømbrua, og som oppstod da den første og den andre bilen bremset opp på grunn av kødannelse. Bil tre forsøkte å bremse opp, men klarte ikke å stanse i tide. Bil nummer fire klarte heller ikke å stanse, og kjørte inn i bil nummer tre.

-  Bil tre og fire er anmeldt for å ha holdt for kort avstand til bilene foran seg, opplyser operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt til NTB.

MC-ulykke

En person ble sendt til Sykehuset Telemark i Skien med alvorlige skader. Fire personer ble sendt til legevakten for sjekk og to personer kom uskadd fra ulykken.

Ulykkesdag på norske veier

Et annet sted i samme fylke, nærmere bestemt i Kviteseid, ble en mannlig motorsyklist i slutten av 30-årene ble skadd i en ulykke på E134.

- Mannen kjørte av veien. Han var ved bevissthet, men klaget over pusteproblemer og smerter i en arm. Han ble fraktet med luftambulanse til Sykehuset Telemark i Skien, opplyser operasjonsleder Hanssen til NTB.

I helikopter

I Balsfjord ble en mann sendt i ambulansehelikopter til Tromsø etter å ha kjørt av veien langs E8 ved Slettmo.

Politiet fikk melding om ulykken kl. 16.35.

-  Bilen kjørte av veien og havnet på taket. Det var en person i bilen, og han er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, opplyser operasjonsleder Rolf-Arne Kurthi i Troms politidistrikt til NTB.

Mannen kom fra ulykken med lettere skader.

En kvinnelig sjåfør av en personbil pådro seg alvorlige bruddskader etter å ha kollidert med et vogntog på E18 utenfor Sandefjord i dag.

IKKE MIDTRABATT: E18 i Vestfold har ikke midtdeler der den alvorlige ulykken skjedde. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO
IKKE MIDTRABATT: E18 i Vestfold har ikke midtdeler der den alvorlige ulykken skjedde. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO Vis mer

Ifølge vitneobservasjoner skal personbilen ha kommet over i møtende kjørefelt og kjørt inn i siden på vogntoget, som delvis kjørte ut av veien for å unngå sammenstøt.Politiet fikk melding om ulykken kl. 17.18 tirsdag ettermiddag.

E18 ble sperret mellom avkjøringen til Sandefjord sentrum og Pindsle, og trafikken ble omdirigert etter ulykken.