Ulykkesfly styrtet etter kollisjon i luften

Det brasilianske passasjerflyet som styrtet i helga kolliderte med et annet fly, ifølge landets luftfartsmyndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasilia (NTB-AFP-Reuters): Det brasilianske passasjerflyet som styrtet i helga kolliderte med et annet fly, ifølge landets luftfartsmyndigheter.

-Jeg kan slå fast at det var en kollisjon, sier leder av de sivile luftfartsmyndighetene, Denise Abreu.

Alle de 155 som var om bord i flyet fra selskapet GOL er døde etter at passasjerflyet styrtet i Amazonas sent fredag kveld.

Redningsmannskaper klarte søndag å ta seg fram til flyvraket, og de bekreftet at alle passasjerene var omkommet, ifølge det brasilianske forsvaret.

-De fant bare lik og kroppsdeler, sa José Carlos Pereira, sjef for selskapet Ifraero, som driver landets flyplasser.

Brasilianske myndigheter undersøker om flyet kolliderte med et USA-registrert småfly som fredag nødlandet i Cachimbo i nærheten av ulykkesstedet.

Flyets såkalte «svarte boks» blir nå analysert av eksperter.

Boeing 737-maskinen som styrtet, var ifølge talsmenn for GOL splitter ny. Den ble levert fra fabrikken i USA 12. september, og hadde bare 200 timer i lufta før ulykken inntraff.

KOLLISJONSSKADER: Bildet viser skadene på en av vingene til småflyet som kolliderte med passasjerflyet som styrtet i Amazonas sent fredag kveld. Foto: REUTERS/SCANPIX
KOLLISJONSSKADER: Bildet viser skadene på en av vingene til småflyet som kolliderte med passasjerflyet som styrtet i Amazonas sent fredag kveld. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

De sju amerikanske passasjerene og besetningen på småflyet slapp unna kollisjonen uten skader etter at piloten klarte å lande flyet, som var på vei til USA.

-Ingen skjønner hvordan vi kunne overleve en kollisjon i luften, sier New York Times-journalist Joe Sharkey, som var en av passasjerene.

Han sier ingen av flyets to piloter skjønner hvordan et 737-fly kunne treffe dem uten at de så det.

Flyulykken fredag er den verste i Brasils historie.

(©NTB)