Ulykkesflyet forfulgt av problemer

- To styrter på kort tid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et charterfly med 160 personer om bord styrtet tirsdag morgen i et øde område vest i Venezuela. Ingen overlevde styrten. Flyet som styrtet har vært forfulgt av problemer.


Falt av


En representant fra flyselskapet bekrefter nå at en del av halepartiet falt av for en måned siden. Episoden skjedde tidlig i juli, og delen skal ha blitt reparert etter dette.

For to uker siden måtte samme fly gjennom flere timer med reparasjoner, mens passasjerene ventet på å komme om bord. Hva disse reparasjonene gikk ut på er imidlertid ikke kjent. John Ospina i flyselskapet West Caribbean Airways avviser at den delen som falt av halepartiet, kan ha forårsaket tirsdagens flystyrt.

Åtte omkom
 

I mars hadde flyselskapet West Caribbean Airways en annen ulykke utenfor Colombia. Seks passasjerer og besetningen på to omkom i denne ulykken.

Flyet har blitt undersøkt to ganger av luftfartsmyndighetene siden mai. Ingenting uvanlig ble funnet ved disse gjennomgangene.

Alle selskapets flygninger fra den colombianske øya Old Providence ble tirsdag stanset.

- Jeg vil ikke fly West Caribbean om de tilbyr andre flygninger. To styrter på så kort tid er helt klart altfor mye. Det må være noe galt, sier Olmo Cardoso, som ventet på flyplassen på Old Providence.

(ANB)