Ulykkesflyet skal ha delt seg i to i lufta - vrakrester spredt over et stort område

Kroppen til en tre år gammel jente ble funnet åtte kilometer unna krasjstedet, og vrakrester så langt som tjue kilometer unna.

GRUSOMME BILDER: Skoa til en liten jente ble funnet blant vrakrestene etter flyulykken. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany.
GRUSOMME BILDER: Skoa til en liten jente ble funnet blant vrakrestene etter flyulykken. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den russiske luftfartsmyndigheten opplyser at flyet som styrtet med 224 mennesker om bord på Sinaihalvøya, gikk i oppløsning mens det fortsatt var i lufta.

— Flykroppen brøt opp mens det var i lufta og bitene var spredt over et strot område, men det er for tidlig å si noe om konklusjonen, opplyser Viktor Sorotsjenko, lederen for luftfartsmyndigheten.

BBC skriver at flyet skal ha delt seg i to i luften, og at vrakdeler er funnet i en radius på tjue kilometer fra krasjstedet. I følge nyhetskanalen skal så langt 163 døde kropper ha blitt funnet, men alle passasjerene i flyet antas å ha omkommet.  

— Vi fant en tre år gammel jente åtte kilometer unna, sier en kilde i de egyptiske sikkerhetstjenestene til nyhetsbyrået AFP.

VRAKRESTER: Bildene fra ulykkesstedet viser de svidde restene fra passasjerflyet. Foto: Reuters.
VRAKRESTER: Bildene fra ulykkesstedet viser de svidde restene fra passasjerflyet. Foto: Reuters. Vis mer

Lørdag er internasjonale etterforskere på plass for å undersøke flyet som styrtet. De skal blant annet delta i undersøkelsen av de «svarte boksene» på flyet. 

De kan være med på å fortelle hva som fikk flyet til å gå i oppløsning. 

Ifølge NTB reiste transportminister Maxim Sokolov sammen med etterforskerne til hovedstaden Kairo. Det gjorde også den russiske ministeren for krisehåndtering, Vladimir Putsjkov, ifølge kilder på flyplassen.

Blant dem som omkom i ulykken, var fire ukrainere, én hviterusser og 219 russere. BBC skriver at 17 av de omkomne skal være barn. 

Minnested Flyet som styrtet var et Airbus A321-fly. 

STORE SKADER: Bildet viser deler av en flyvinge. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany.
STORE SKADER: Bildet viser deler av en flyvinge. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany. Vis mer

De aller fleste passasjerene var turister fra St.Petersburg, som er Russlands nest største by. Ved flyplassen i byen har folk nå lagt ned blomster og kosedyr på et provisorisk minnested som er opprettet i forbindelse med ulykken. 

— Kan du forestille deg å komme hit for å hente barn eller barnebarn, og få vite at de ikke lenger eksisterer, sier Galina Grigorjeva (34) til nyhetsbyrået AFP.

Russlands president Vladimir Putin har erklært søndag for nasjonal sørgedag i Russland, og det flagges det på halv stang over hele landet.

Alle muligheter åpne En IS-tilknyttet opprørsgruppe på Sinai-halvøya hevdet kort tid etter flystyrten at de sto bak angrepet, som hevn for Russlands bombing i Syria.

Det virker foreløpig lite sannsynlig, ettersom det ikke er kjent at IS har våpen som er i stand til å skyte ned fly i den høyden. 

SOLDAT: En egyptisk soldat er fotografert foran vrakrester fra det russiske flyet som styrtet over Sinai fredag. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany.
SOLDAT: En egyptisk soldat er fotografert foran vrakrester fra det russiske flyet som styrtet over Sinai fredag. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany. Vis mer

Andre mulige årsaker er teknisk svikt eller en bombeeksplosjon om bord. Det er imidlertid ikke funnet konkrete tegn til tekniske problemer på flyet så langt, ifølge NTB.  

De russiske etterforskerne understreker ifølge NTB at de holder alle muligheter åpne når ulykken granskes. 
Lufthansa, Air France og flere andre selskaper har besluttet å ikke fly over Sinai-halvøya mens etterforskningen pågår. 

TRAGISK: Kroppen til et av ofrene flyttes ut fra vrakrestene og til et ambulansehelikopter etter flykrasjen. Foto: REUTERS.
TRAGISK: Kroppen til et av ofrene flyttes ut fra vrakrestene og til et ambulansehelikopter etter flykrasjen. Foto: REUTERS. Vis mer