Ulykkesflyet var på autopilot

- Burde styrt manuelt. Pilotene kan ha brutt reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flyet som styrtet i et bolighus i Buffalo torsdag kveld gikk på autopilot. Det melder nyhetsbyrået AP. Tok 50 liv Ulykken krevde 50 menneskeliv. 49 av de som døde var ombord i flyet.

Den siste personen var i huset som ble truffet av Dash-4-flyet. At piloten brukte autopilot under værforholdene som var den kvelden kan være et mulig brudd på reglene.

Det var isete forhold den kvelden flyet styrtet og tidligere rapporter har gått ut på at flyet kan ha hatt problemer med is på vingene da det krasjet.

Pilotene snakket nemlig om at de hadde fått is på vingene like før styrten. Det viser lydopptakene. Burde styrt manuelt Steve Chealender fra det nasjonale transportsikkerhetrådet sier at flyselskapet Colgan Air som sto for flyvningen anbefaler at pilotene flyr manuelt under slike forhold.

Ifølge Chelander viser etterforskningen så langt at autopiloten fortsatt sto på da flyet styrtet, fem minutter før det skulle lande på flyplassen utenfor Buffalo.

Dash 8-flyet fra Continental Airlines var på vei fra Newark Liberty International Airport ved New York City til Buffalo, da ulykken skjedde klokka 22.30 torsdag kveld lokal tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer